Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

A1 straks veiliger en stiller

gepubliceerd op : 21-4-2009

Rijkswaterstaat voorziet vanaf maandag 1 juni tot en met dinsdag 30 september 2009 het wegdek aan de A1 tussen knooppunt Buren en Hengelo-Noord (31) van een ZOAB-laag (Zeer Open Asfalt Beton). De A1 blijft gewoon open. Wel moet het verkeer rekening houden met hinder, adviesroutes en een langere reistijd.

Wat betekent dit voor het verkeer?
Met dit groot onderhoud aan de A1 tussen knooppunt Buren en Hengelo-Noord (31) verbetert Rijkswaterstaat de kwaliteit van het wegdek. Zodat het verkeer er in de toekomst veiliger op rijdt. En omwonenden minder geluidhinder hebben. Het verkeer kan gewoon blijven rijden op de A1 van 1 juni tot en met 30 september. Overdag zijn twee verschoven rijstroken in beide richtingen open voor alle verkeer. Wel geldt, vanwege de verkeersveiligheid, een snelheidsbeperking waardoor de reistijd langer zal zijn. Vanaf 19 mei start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden, die vrijwel geen hinder voor het verkeer veroorzaken.

Kies voor de adviesroutes
Tijdens de werkzaamheden kan het een stuk drukker zijn op de A1. Het verkeer zal er langer over doen om de bestemming te bereiken. Daarom raadt Rijkswaterstaat de volgende routes aan.

Adviesroutes (internationaal) doorgaand verkeer
1 juni 2009 tot en met eind 2010
Verkeer vanuit Zwolle en Apeldoorn richting Duitsland wordt aangeraden de route te nemen knooppunt Buren, de A35, de N35, de B54, de A31 en knooppunt Schüttorf. Verkeer vanuit Duitsland richting Zwolle en Apeldoorn rijdt via de route via knooppunt Schüttorf, de A31, de B54, de N35 naar de A35 en knooppunt Buren.

Adviesroutes verkeer bestemming Hengelo-Centrum
1 juni tot en met 30 september 2009
Verkeer vanuit Zwolle en Apeldoorn richting Hengelo-Centrum wordt aangeraden de route te nemen via knooppunt Buren, de A35, afrit 28 Delden en via de reguliere bebording Hengelo-Centrum. Verkeer vanuit Duitsland richting Hengelo-Centrum rijdt via de A1, afrit 31 Hengelo-Noord en via de reguliere bebording Hengelo-Centrum.

Wat gaat er nog meer gebeuren?
Vanaf oktober 2009 tot en met eind 2010 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A1 tussen Hengelo-Noord (31) en de Duitse grens. Rijkswaterstaat werkt in verschillende fases, zodat het verkeer er zo min mogelijk hinder van heeft.

Klik hier voor de adviesroutes.