Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 21-04-2009

Ingebroken in autos

SOEST In de nacht van zondag 19 april op maandag 20 april is bij een bedrijf op de Koningsweg in een aantal geparkeerde autos ingebroken en zijn automaterialen ontvreemd.

De inbraken werden ontdekt op maandagochtend rond 08.05 uur waarna de politie werd gewaarschuwd. Bij het onderzoek bleek dat men in de nachtelijke uren in vijf autos op het bedrijfsterrein had ingebroken. Uit of vanaf de voertuigen waren diverse automaterialen ontvreemd.

De inbraken zijn vermoedelijk gepleegd tussen zondag 19 april, rond 14.30 uur en maandag 20 april, rond 07.15 uur. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het telefoonnummer 0800-7000.

Onbekende bestuurder slaat fietsers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van een onbekende bestuurder van zwarte personenauto die maandagavond, tussen 19.45 en 20.15 uur, twee fietsers mishandelde op de Amersfoortseweg.

Eén van de slachtoffers, een 16-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg, reed met zijn fiets in de richting van zijn woonplaats toen hij werd ingehaald door een klein model, zwarte personenauto die plotseling stopte. De bestuurder stapte uit de auto en sloeg het slachtoffer, zonder iets te zeggen, van zijn fiets af. De jongen werd hierna de bosjes ingesleurd en kreeg nog enige klappen te verduren. Hij zag kans om zich te bevrijden en is hierna snel naar huis gefietst, waarna de politie werd gebeld.

De politie was toen al op zoek naar de bestuurder van een zwarte personenauto die kort daarvoor op de kruising van de Bisschopsweg met de Amersfoortsestraat een eveneens 16-jarige fietser, ook een inwoner van Bunschoten-Spakenburg, van zijn fiets had geslagen en daarna in de sloot had gegooid.

Van de verdachte is een goed signalement bekend:

- Man, blank, donkerblond kort en achterovergekamd haar en vermoedelijk gekleed in sportkleding. Het jack van de man was lichtblauw en zijn korte broek was zwart. Opvallend was dat de man tatoeages had op een arm en been. Eén van de slachtoffers schatte de man in op een leeftijd van tussen de 20 à 25 jaar. De andere fietser sprak van een leeftijd tussen de 40 à 45 jaar.

De politie gaat ervan uit dat het in beide gevallen om dezelfde verdachte gaat en verzoekt eventuele getuigen, of personen die menen de verdachte te kennen, contact op te nemen met de politie in het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het telefoonnummer 0800-7000.