Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 21-04-2009

Aanhoudingen voor dronkenschap en belediging

AMERSFOORT - De politie heeft maandagavond op het Stationsplein twee personen aangehouden voor dronkenschap en belediging. Tijdens de aanhouding pleegden beide verdachten fors verzet.

Rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat de verdachten, een 26-jarige inwoner van Lunteren en een 17-jarige inwoonster van Amersfoort, overlast veroorzaakten op het Stationsplein. De agenten die ter plaatse gingen constateerden dat beiden behoorlijk onder invloed van alcohol waren en spraken hen aan. Een normaal gesprek was echter niet met hen te voeren want zij scholden de agenten uit en één van hen trachtte een agent te slaan. Zij werden hierna aangehouden waarbij gepast geweld moest worden gebruikt om hen te boeien.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Twee agenten liepen tengevolge van het gepleegde verzet lichte verwondingen op aan de armen.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond tussen 21.30 en 22.45 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Varkensmarkt.

25 Fietsers hadden de verlichting niet in orde en kregen een bekeuring.

Onder invloed van alcohol

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmorgen om 01.20 uur een 21-jarige inwoonster van Nijkerk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten controleerden de beginnende bestuurster in haar personenauto op de Friesestraat. Zij blies 365 ug/l op de ademtestapparatuur en raakte haar rijbewijs kwijt. Daarnaast werd een proces-verbaal haar deel.