Openbaar Ministerie


* >OM maakt eisen medeverdachten Willem H. bekend

OM maakt eisen medeverdachten Willem H. bekend

21 april 2009 - Ressortsparket Amsterdam

Amsterdam, 20 april 2009

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag na het afronden van het requisitoir in de zaak tegen Willem H., eveneens de strafeisen bekend gemaakt tegen de medeverdachten van de heer H.

Het OM acht mevrouw Maike D schuldig aan witwassen van door afpersing, c.q. door enig ander misdrijf verkregen gelden. Tegen mevrouw D. eist het OM een werkstraf voor de duur van 240 uur.

Tegen de heer van René van D. eist het OM een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 33 maanden, met aftrek. Het OM acht de heer D. schuldig aan deelname aan een criminele organisatie, en aan het mede plegen van afpersingen. Het betreft de zaak Houtman.

Het OM acht bewezen dat de heer Richard G. heeft deelgenomen aan een criminele organisatie. Eveneens wordt de heer G. beschuldigd van het mede plegen van afpersingen. Tegen de heer G. eist het OM een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden met aftrek. Het betreft de zaak Houtman.

Tegen Marcellus Arnoldus K. eist het OM oplegging van een gevangenisstraf van 18 maanden. Het OM acht de heer K. medeplichtig aan afpersingen en witwassen. Het betreft de zaak Endstra.

Maruf M. heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan afpersing en eist oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 20 maanden, met aftrek. Het betreft de zaak Endstra.

Bestanden


* persbericht medeverdachten-h (204.5 Kb) | doc-icoon Word-bestand