Hewlett-Packard

2009-04-21

Eerste infrastructuur voor geautomatiseerde dienstverlening in datacenters

AMSTELVEEN, 21 april 2009 - HP breidt zijn Adaptive Infrastructure (AI) portfolio uit met nieuwe oplossingen die de manier waarop technologie binnen bedrijven ingezet wordt fundamenteel verandert. Tegelijkertijd vermindert het de totale infrastructuurkosten en complexiteit in het datacenter.(1)

HP BladeSystem Matrix (Matrix) is het eerste platform dat software, server, storage en networking samenbrengt en diensten van het datacenter automatiseert. HP Matrix Orchestration Environment biedt een unified management interface om de applicatie-infrastructuur snel in te richten, uit te rollen en te optimaliseren. Dit totale aanbod vormt een geïntegreerde set van middelen, geschikt voor zowel fysieke als virtuele omgevingen. Daarmee is het de eerste echte business-ready infrastructuur.

Deze krachtige combinatie zorgt voor een dramatische vereenvoudiging van infrastructuurtaken zoals disaster recovery, capaciteitsplanning, consolidatie en provisioning. Hierdoor kunnen klanten bijna 80 procent op hun kosten besparen. Binnen slechts acht maanden betaalt de investering zich terug, met een potentiële return on investment van meer dan 300 procent in drie jaar.(2)

Via een self-service portal biedt Matrix CIO's een push button approach voor het versnellen van de provisioning van infrastructuur voor applicaties. Daarnaast verdeelt het op een dynamische manier resources, zodat binnen minuten in plaats van weken of maanden aan de wensen van de business wordt voldaan. Resources worden aangewend wanneer nodig, en geretourneerd naar de pool wanneer aan de wensen is voldaan. Dit resulteert in een optimaal gebruik van de infrastructuur.

HP heeft diverse uitbreidingen geïntroduceerd die de flexibiliteit van een business-ready infrastructuur verhogen, waaronder: HP LeftHand P4000 SAN solutions, HP StorageWorks SB40c with P4000 Virtual SAN Appliance Software bundle, HP StorageWorks 600 Modular Disk System en HP Insight Capacity Advisor Virtualization Services.

"Klanten zoeken steeds vaker naar datacenteroplossingen met Adaptive Infrastructure eigenschappen zoals superior economics, application-based cost tracking en true dynamic capacity management," zegt Mark Potter, senior vice president, Infrastructure Software and Blades, HP. "Matrix is een complete, marktbepalende technologie die de infrastructuur op dezelfde snelheid zal laten lopen als de business."

Veranderen van de kosten, simpliciteit en flexibiliteit van IT

HP BladeSystem Matrix is het eerste all-in-one software, server, storage en networking platform waarmee klanten de voordelen van een geconvergeerd systeem krijgen, zonder een "rip and replace" strategie voor al hun bestaande investeringen in het datacenter.

Voordelen zoals een four-to-one network equipment consolidatie en een bezuiniging va 45 procent in hardware- en softwarekosten zorgen voor een snelle return on investment.(1)

Matrix, gebaseerd op het HP BladeSystem porfolio, biedt klanten het voordeel van de geavanceerde power management van het platform. IT kan eenderde minder energie verbruiken dankzij HP Thermal Logic Technology en accuraat het historische energieverbruik aanhouden.(3) Klanten kunnen hierdoor tot aan 50 procent van hun voorheen over-provisioned capaciteit van hun datacenter circuit terugclaimen.(3)

Daarnaast zorgt de automated workflow engine met op templates gebaseerde provisioning voor verhoogde productiviteit en het verminderen van fouten. Dit is mogelijk door het verwijderen van handmatige stappen en het faciliteren van de coördinatie tussen technologische team, wat zorgt voor het verlagen van de oplevertijd van services van dagen naar minuten.

Matrix is verkrijgbaar via HP Factory Express, de customization en integratie service van het bedrijf, met on-site implementatie services en projectmanagement voor een naadloze uitrol. Omdat zakelijke behoeften toenemen kan een enkele Matrix omgeving eenvoudig worden uitgebreid om tot aan 1000 systemen te accommoderen.

Convergeer alles

Matrix wordt geleverd met HP's nieuwe Virtual Connect 8Gb Fibre Channel en Flex-10 Ethernet modules. Virtual Connect Flex-10 is de eerste interconnect technologie in de markt die de bandbreedte van een 10-Gb Ethernet netwerkport over vier four network interface card (NIC) connections kan toedelen. Dit vermindert de kosten van additionele netwerkapparatuur. Klanten met virtuele machines en gebruikmakend van HP Virtual Connect Flex-10 kunnen op het gebied van netwerkapparatuur tot 55 procent aan kosten besparen.(4)

HP breidt het Virtual Connect aanbod uit met diverse updates:

· De Virtual Connect multi-enclosure stacking kenmerk verbindt vier enclosures naar één VC domein. Dit vermindert het aantal Ethernet kabels naar twee per rack

· HP Virtual Connect Enterprise Manager v1.30, onderdeel van hert HP Matrix Orchestration Environment, vereenvoudigt LAN en SAN connectivity management over honderden HP BladeSystem enclosure. De software biedt een centrale console, zodat group-based configuratiebeheer mogelijk wordt, alsmede snelle toewijzing, movement en failover van server-to-netwerk verbindingen naar tot aan 200 virtuele connect domeinen.

HP definieert de toekomst van storage: industriestandaard storage

Met zijn nieuwste introducties op het gebied van storage, stelt HP klanten in staat om overbodige capaciteit van iedere vendor wereldwijd in toom te houden en het in een enkele pool van shared storage te vangen. Daarnaast levert HP meerdere tiers aan storage op een standaard platform.

· De nieuwe HP LeftHand P4000 SAN oplossingen bieden een scale-out architectuur voor data replicatie en automatisch balanceren van datavolumes over alle storage resources. Adminstrators kunnen kosteneffectief shared storage uitrollen binnen virtuele omgevingen, gebruikmakend van bestaande infrastructuren.

· De HP StorageWorks SB40c met P4000 Virtual SAN Appliance Software bundel is de eerste breed beschikbare shared storage oplossing binnen een gevirtualiseerde blade server infrastructuur.(5) De oplossing levert schaalbare storage SAN die kan worden uitgerold binnen het HP BladeSystem. Om aan snel groeiende storagebehoeften te kunnen voldoen, kan het worden uitgebreid naar meerdere blade enclosures.

· Her HP StorageWorks 600 Modular Disk System (MDS600) levert direct-attach storage (DAS) voor het HP BladeSystem. Met MDS600 kunnen klanten een willekeurig aantal drives toedelen tegen 70 procent lagere kosten en 230 procent hogere dichtheid dan traditionele DAS.(1) Storage kan, wanneer nodig, worden toebedeeld naar iedere blade server, met de flexibiliteit om snel en eenvoudig, zonder het verplaatsen van kabels, te herconfigureren.

Virtualisatie uitgebreid met combinatie van services en software

HP Insight Capacity Advisor Virtualization Services maakt dat klanten hun ideale virtuele omgeving kunnen testen, plannen en ontwerpen. Deze sevice combineert HP jarenlange ervaring op het gebied van virtualisatie met HP Insight Capacity Advisor consolidatiesoftware. Hiermee wordt de beste aanpak voor het reduceren van downtime, het verhogen van de responsiveness en het helpen maximaliseren van de return on investment van gevirtualiseerde omgevingen geïdentificeerd.

Kijk voor meer informatie over de aankondigingen op http://www.hp.com/go/ConvergeEverything.

Over HP
HP is 's werelds grootste technologieconcern en maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.