Gemeente Lingewaard


Sinds vrijdag 17 april 2009 zijn er in park Lingezegen zogenaamde eiPODlingezegen waar te nemen. Een groen vogelhuisje, waarvan er 100 zijn opgehangen in en rond het park. De vogelhuisjes zijn ontworpen door MattonOffice (Ton Matton en Björn Ortfeld) in het kader van het kunstprogramma van Park Lingezegen.

Bonte vliegenvanger
De eiPODlingezegen is een mooie kruisbestuiving van kunst en natuur. Het is ontworpen voor de bonte vliegenvanger die het liefst in een nestkastje broedt, de eiPODlingezegen is zo´n nestkastje. De duizenden woningen in en rond Park Lingezegen zijn de gelegenheid bij uitstek om deze nestkastjes op te hangen. Het is ook een mooie manier om de bewoners bij de natuur en het park te betrekken. Niet alleen het vogeltje krijgt een enorme biotoopvergroting, ook het park wordt hierdoor opgerekt tot diep in de woonwijken.

Monitoring
Om te testen of de eiPODlingezegen ook daadwerkelijk door vogels gebruikt gaat worden zullen de 100 vogelhuisjes gedurende twee jaar gemonitord worden. Na deze testfase wordt onderzocht of de huisjes in productie genomen kunnen worden. Dan zullen ze te koop zijn voor de inwoners en omwonenden van Park Lingezegen. Voor meer informatie raadpleeg de website www.parklingezegen.nl.
Vogelhuisje