Gemeente Lingewaard


In het kader van het Gemeentelijk RioleringsPlan (GRP) is het noodzakelijk dat de riolering in de volgende straten wordt vervangen: Ds. Israëlstraat, Dr. Poellstraat, Flierenhofstraat, Dr. Bouwdijk Bastiaansestraat, Sportlaan, Dijkstraat, Wardstraat en Oostervelden.

Gelijktijdig zal een hemelwaterriool worden bijgelegd, zodat het mogelijk wordt om het hemelwater af te koppelen van de vuilwater riolering.

Afkoppelen hemelwater
In Bemmel verdwijnt er nog veel relatief schoon regenwater in het riool. De zuivering van dit regenwater kost onnodig geld, en het water belast de riolering onnodig. Binnenkort wordt er in Bemmel - Oost een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Hierdoor wordt het afvalwater afgevoerd naar de zuivering, en krijgt het regenwater de kans terug te lopen in de bodem of in de vijvers en sloten.

Bestrating
De huidige onderhoudstoestand van de asfaltverharding in hierboven genoemde straten is zodanig slecht dat ervoor is gekozen om deze in zijn geheel te vervangen door klinkers. Aangezien de inrichting van een gedeelte van dit gebied niet meer voldoet aan de eisen, welke tegenwoordig aan dit type wegen gesteld worden, zal van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om daar waar nodig de weg her in te richten.

Start werkzaamheden
De werkzaamheden starten op maandag 20 april en zullen naar verwachting tot medio oktober gaan duren.

Planning
Op de kruising Ds. Israëlstraat, Dr. Poellstraat, Flierenhofstraat wordt begonnen met de werkzaamheden De planning is erop gericht om voor de bouwvakvakantie de Ds. Israëlstraat te hebben afgerond. Na de vakantie periode wordt er op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt. Over deze werkzaamheden en de bijbehorende planning wordt u nog nader geïnformeerd.

Omleiding
In de periode tot de bouwvakvakantie is er geen grote omleidingsroute noodzakelijk, wel zal het doorgaande verkeer hinder ondervinden en lokaal door middel van borden worden omgeleid.