Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 april 2009

19-jarige jongen aangehouden na mishandeling

Almelo

Een 19-jarige jongen uit Almelo werd op maandag 20 april aangehouden, omdat hij een 18-jarige jongen op 2 maart had mishandeld.

Op 2 maart jl. deed een 18-jarige jongen aangifte van mishandeling op de Aalderinkssingel in Almelo. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit politieonderzoek en de resultaten van een getuigenoproep, kon maandag 20 april een 19-jarige man uit Almelo worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-023971)

Noot van de redactie:
Onderstaand persbericht werd destijds verzonden.

Man mishandeld, politie zoekt getuigen Almelo
Een 18-jarige man uit Vriezenveen werd op 2 maart rond 11.35 uur mishandeld nadat hij zijn moeder te hulp schoot toen zij werd aangevallen door een onbekende man.

Een 47-jarige vrouw uit Vriezenveen reed in haar auto op de Aalderinkssingel. Zij moest stoppen voor de gesloten spoorwegovergang. Naast haar kwam een man in een witte Citroën staan. Deze man begon gebaren tegen de vrouw te maken en hij stak ook de middelvinger op. Toen de spoorwegovergang weer open was reed de vrouw verder maar werd gevolgd door de man in de witte Citroën. Op de Cesar Franckstraat werd de vrouw klemgereden door de man. Hij spuugde haar in het gezicht en beledigde haar. Hij stond kennelijk op het punt haar te slaan toen dit gezien werd door de 18-jarige zoon van de vrouw die aan kwam lopen. De 18-jarige zoon werd, nadat hij de man had aangesproken, tegen de grond geslagen. Een onbekende jonge man die in een rode auto reed, bemoeide zich ook met deze ruzie en koos kennelijk partij voor de onbekende man.

De 18-jarige moest zich voor zijn verwondingen door een huisarts laten behandelen. De politie onderzoekt deze mishandeling en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Almelo op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (09-023971)

Hennepplantage ontdekt

Nijverdal

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 20 april een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Grotestraat in Nijverdal aangetroffen.

Op maandag 20 april omstreeks 09.20 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Grotestraat in Nijverdal. In een woning werden in totaal 1290 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 25-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt (09-045532)

Man aangehouden na beledigingen politieagenten Glane
Een 26-jarige man uit Almere werd op maandag 20 april aangehouden, omdat hij het nodig vond politieagenten te beledigen.

Maandagmiddag 20 april omstreeks 13.30 uur waren politieagenten druk bezig het verkeer in goede banen te leiden op de Glanerbrugstraat in Glane in verband met een Syrisch paasfeest. Een van de bezoekers was het niet eens met de aanwijzingen van de agenten en vond het nodig de politieagenten ernstig te beledigen. De man werd aangehouden. Na verhoor mocht de man het politie bureau verlaten. Tegen hem is een boete van 400,- euro opgelegd. (09-045705)

Fietsendief op heterdaad betrapt Almelo
Een 33-jarige man uit Almelo werd op maandag 20 april aangehouden, omdat de man op heterdaad werd betrapt tijdens het stelen van een fiets.

Maandagavond 20 april omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een fietsdiefstal. Bleek dat een 52-jarige man uit Almelo zijn fiets voor een winkel had gezet aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Bij terugkomst was de fiets verdwenen. De man ging in de omgeving kijken en trof een man aan die met zijn fiets op de schouders liep. De eigenaar schakelde direct de politie in en de man, een 33-jarige inwoner van Almelo, werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-045919)

Huisverbod opgelegd
Borne
In Borne is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart.

Een 53-jarige vrouw deed op maandag 20 april 2009 aangifte tegen haar 61-jarige man van mishandeling. De man is op maandag 20 april 2009 omstreeks 21.00 uur in de woning aangehouden. Hem een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel aan de vrouw en man is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

(09-045936)

Met ruim 1,44 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een 47-jarige automobilist uit Nijverdal raakte dinsdag 21 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagmorgen 21 april omstreeks 04.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Schumannstraat in Nijverdal, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 47-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-046060)

Met ruim 0,98 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 33-jarige automobilist uit Enschede raakte dinsdag 21 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagmorgen 21 april omstreeks 04.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Kottendijk in 33-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.98 promille uit. De automobilist is een beginnende bestuurder en het rijbewijs werd ingevorderd. (09-046062)

Twee caravans gestolen, politie zoekt getuigen Enschede
Tussen de periode van zaterdag 18 april 17.00 uur en maandagmorgen 20 april 09.00 uur zijn er bij een caravanbedrijf aan de Reulver in Enschede twee caravans gestolen. Het betreft een caravan LMC type 530 en een Hobby.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de twee caravans. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0800-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-045582)

tel. 053-4555588


---- --