Gemeente Nijefurd


Reddertjes in Workum gehuldigd

reddertjes 005aa.jpg

Maandag 20 april 2009 om 17.00 uur in het gemeentehuis in Workum zijn Lisa Kelderhuis (11 jaar), Maaike van der Meulen (10 jaar) en Minke Stallmann (11 jaar) door burgemeester J.W. Boekhoven gehuldigd. De drie meisjes werden gehuldigd vanwege het redden van een vriendinnetje van de verdrinkingsdood.

Op vrijdagavond 29 augustus 2008 was een groepje kinderen aan het zwemmen in het zwembad van Jachthaven Hindeloopen. Naomi Boonstra (13 jaar) lag op de bodem van het zwembad. Lisa, Maaike en Minke dachten eerst dat Naomi een spelletje deed om zo lang mogelijk onder water te blijven. Toen dit erg lang duurde, haalden ze Naomi van de bodem en wisten haar op de kant van het zwembad te krijgen. Naomi was toen niet bij bewustzijn. Meteen werden de hulpdiensten gealarmeerd. Er was in het zwembad toevallig een Duitse arts de heer H. Neu die Naomi vervolgens heeft gereanimeerd. Dankzij het kordate optreden van de meisjes en de dokter is Naomi van de verdrinkingsdood gered.

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft deze redding bekroond met een bronzen medaille met oorkonde voor elk van de drie meisjes. Burgemeester J.W. Boekhoven mocht de medailles en oorkondes aan de jonge reddertjes overhandigen.

reddertjes 005.jpg