Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Toezicht en handhaving Boerenmaandag: 6 aanhoudingen
Publicatiedatum: 21-4-2009 11:37:56

NIJKERK - De politie in Nijkerk heeft tijdens het evenement Boerenmaandag zes personen aangehouden wegens onder meer geweld, wildplassen, niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging. Er werden voor soortgelijke feiten 21 bekeuringen uitgedeeld. Door het verkeershandhavingsteam werden bij controles rondom het evenement 7 drankrijders bekeurd, twee van hen raakten daarbij het rijbewijs kwijt wegens het rijden onder invloed.

Tijdens toezicht gedurende de Boerenmaandag ontdekte de politie dat er diverse zogenoemde balletjespistolen in omloop waren. Deze neppistolen vallen onder de wapenwetgeving omdat ze vanwege hun gelijkenis met echte wapens geschikt zijn om ermee te dreigen. De wapens bleken uitgedeeld te worden bij een van de kermisattracties. Een aantal ervan konden worden ingenomen. Ook werd bij een aantal bezoekers wiet aangetroffen en afgenomen, het ging daarbij om gebruikershoeveelheden.

Opstootjes
Ook moest de politie een aantal keren optreden bij dreigende opstootjes op onder meer het Plein. Een achttienjarige Nijkerker werd daarbij aangehouden omdat hij niet wilde vertrekken nadat hem dit door de politie was bevolen. Een andere achttienjarige jongen uit Nijkerk vond het nodig om op het Plein agenten te beledigen en werd ook opgepakt. Bij een vechtpartij eerder op de avond zou een twintigjarige Nijkerker klappen hebben gekregen van onbekenden. Toen hij dit bij de politie meldde raakte de man zo overstuur dat hij voor zijn eigen veiligheid even werd meegenomen naar het politiebureau. Op het Molenplein werd een zeventienjarige Nijkerker aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Na half twee 's nachts liep het aantal bezoekers terug, waarop ook de bezetting van het politiepersoneel werd teruggebracht naar de gebruikelijke sterkte. (09-011505)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---