Drenthe College


Description: Studenten in debat over vrijheid en identiteit Maandag 20 april organiseerde de Stichting Drentse 5 mei Viering in samenwerking met Drenthe College in Assen en Emmen een debat over vrijheid en identiteit. Aan de hand van een aantal stellingen gingen de studenten met elkaar in discussie. Met name de stelling ?sinds de komst van buitenlanders is Nederland een stuk leuker? riep veel discussie op.

Startpagina

Studenten in debat over vrijheid en identiteit
Maandag 20 april organiseerde de Stichting Drentse 5 mei Viering in samenwerking met Drenthe College in Assen en Emmen een debat over vrijheid en identiteit. Aan de hand van een aantal stellingen gingen de studenten met elkaar in discussie. Met name de stelling sinds de komst van buitenlanders is Nederland een stuk leuker riep veel discussie op.

Het leerbedrijf Office Support had in Emmen de organisatie van het debat op zich genomen. Leerlingsecretaresse Laura Dijck: Bij de organisatie van dit debat hebben wij de eerstejaars secretaresseleerlingen ingeschakeld. Wij hebben de burgemeester van Emmen uitgenodigd en zijn de klassen rond geweest om deelnemers aan het debat te werven. Ook hebben we het programma gemaakt, met diverse muziekoptredens. Het was best moeilijk om studenten te vinden die aan het debat wilden meedoen. Ze moesten wel voor alle docenten en studenten op onze locatie optreden. Uiteindelijk hadden we vijf hartstikke goede debaters; waarvan één door de jury als winnaar is aangewezen. Burgermeester Bijl van Emmen sloot het debat af met een rede over Vrijheid en Identiteit. Ook stelde hij de zaal enkele vragen over dit thema. Het was een goede bijeenkomst.

In Assen waren zon 70 studenten bij het debat aanwezig. Het programma werd in Assen omlijst door optredens van rapper en hiphopper Kraantje Pappie.

foto's Henry Hoogeboom