L'Oréal stelt lange termijn milieuplan vast voor periode 2005-2015

21/04/2009 11:30

L'Oréal

L'Oréal Stelt Groene Doelen En Bevordert een Ecologisch Verantwoord Bedrijfsmodel

Clichy, 21 April 2009 In overeenstemming met de viering van de Dag van de Aarde

(22 April 2009), maakt L'Oréal vandaag bekend dat er nieuwe milieu doelen zijn opgesteld. De milieu impact en het gebruik van hulpbronnen zullen door middel van absolute reductie en een grotere eco-efficiëntie worden verlaagd waarbij een veilige en gezonde werkomgeving zal worden gehandhaafd.

Nieuwe beloftes: 2015 doelen verhogen de lat voor milieu prestaties

Op het gebied van Duurzame Ontwikkeling heeft L'Oréal 3 belangrijke lange termijn doelen (van toepassing op de fabrieken en distributiecentra) bepaald voor de periode 2005-2015:


- Halveren van de broeikas gas uitstoot.

In 2005 was de totale CO2 uitstoot 230,3 duizend ton.


- Halveren van het watergebruik per eenheid gereed product.

In 2005 was de water consumptie 0,72 liter per gereed product.


- Halveren van het afval per eenheid gereed product.

In 2005 was het afval veroorzaakt per eenheid gereed product 32,2 gram.

Deze afname zal worden berekend op een like-for-like basis. Naast deze benchmarks zal L'Oréal doorgaan met het publiceren van jaarlijkse doelen voor andere indicators en jaarlijks berichten over de vooruitgang hiervan.

Deze vernieuwde doelen reflecteren de betrokkenheid van de Groep bij het behalen van de eerder bepaalde doelstellingen: in de laatste jaren heeft L'Oréal de totale uitstoot van CO2 vermindert met 6,6%, (-11,5% sinds 2005), het waterverbruik per gereed product is vermindert met 3,8% (-13% sinds 2005) en het afval per gereed product is vermindert met 0,5% (-10,1% sinds 2005) terwijl het recycling percentage steeg tot 95%.

"Bij het ontwaken van de 21ste eeuw moet 's werelds grootste cosmetica concern een authentiek voorbeeld zijn in termen van duurzame ontwikkeling. Deze lange termijn zelfopgelegde doelen leggen de lat hoog en we zijn van plan om al onze middelen in te zetten om er zeker van te zijn dat we deze uitdaging aankunnen." Aldus Jean-Paul Agon, CEO van L'Oréal.

Het bevorderen van een ecologisch verantwoordelijk bedrijfsmodel

L'Oréal maakt gebruik van verschillende internationaal erkende management systemen op het gebied van milieu en beroepsgezondheid en -veiligheid (EH?), inclusief ISO 14000 en OHSAS 18000. L'Oréal is toegewijd aan een ecologisch verantwoordelijke benadering die gericht is op het begrijpen van de impact van ons bedrijf. Deze overtuiging heeft ook betrekking op alle fases van ons onderzoeksproces en alle stappen in de levensduur van onze grondstoffen, van de dialoog met onze leveranciers tot aan het einde van de levensduur van ons gereed product.

Deze benadering demonstreert een nieuwe stap in het vervullen van onze beloftes met betrekking tot milieu verwachtingen van onze consumenten van over de hele wereld.

L'Oréal heeft een gevestigde lijst van belangrijke milieu prestaties van de afgelopen jaren. Voor deze prestaties en andere zijn we erkend als één van de 100 meest duurzame ondernemingen door Innovest en Corporate Knights in 2008 en 2009.