Ministerie van Defensie

Nederland levert Director Stability RC-South

21 april 2009, 11.08 uur

Kolonel Michel van der Laan wordt vanaf 1 juni Director Stability op het hoofdkwartier van Regional Command South (RC-South) in Kandahar. In deze functie is hij namens ISAF verantwoordelijk voor alle opbouwactiviteiten in het gebied. Van der Laan wordt op 4 mei bevorderd tot brigadegeneraal. Van der Laan krijgt, namens ISAF, de verantwoording over alle opbouwactiviteiten in het gebied.

Van der Laan vervulde vele functies binnen het operationele vakgebied. Zo was hij in 2000 op het hoofdkwartier van het 1e Duits-Nederlandse Legerkorps in Münster als projectofficier verantwoordelijk voor de initiële operationele gereedstelling van het High Readiness Forces hoofdkwartier.

Van oktober 2002 tot augustus 2005 was Van der Laan commandant van 11 Tankbataljon in Oirschot. In deze periode werd hij van april tot november 2003 uitgezonden als commandant van 11 Gemechaniseerde Bataljonstaakgroep naar Bosnië. Vervolgens werkte hij bij de afdeling Integrale Plannen van de Defensiestaf. In juni 2006 werd hij daar hoofd van de afdeling Toekomstverkenningen. Kolonel Van der Laan is sinds vorig jaar maart chef kabinet Commandant Landstrijdkrachten.