Gemeente Cromstrijen


Eerste huwelijksvoltrekking in restaurant 't Schippershuis

(21-04-2009)

Op vrijdag 17 april 2009 stapte een kersvers bruidspaar als eerste bruidspaar in het huwelijksbootje in restaurant 't Schippershuis in Numansdorp. De gemeente Cromstrijen breidde begin dit jaar haar trouwlocaties uit met 't Schippershuis en Newland.

Bruidspaar Jordaan

Restaurant 't Schippershuis ontving vrijdag 17 april hun eerste bruidspaar. Jacco Jordaan en Bianca van der Wulp zijn beide geboren en getogen in Numansdorp en nu dus ook getrouwd in 't Schippershuis. Bijna alle familieleden en vrienden wonen in Numansdorp dus lag de trouwlocatie in Numansdorp voor de hand. De trouwkaarten waren de deur al uit, toen de gemeente besloot de trouwlocaties in Cromstrijen uit te breiden. Het stel besloot alsnog om de plechtigheid niet in het gemeentehuis maar in het 't Schippershuis te organiseren.

Rol van gemeentehuis

't Schippershuis is niet helemaal vreemd met de rol van gemeentehuis. Tijdens de Watersnoodramp in 1953 stond Numansdorp onder water en werd 't Schippershuis gebruikt als gemeentehuis. Toen vonden er geen huwelijken plaats, maar mocht de ambtenaar van de burgerlijke stand naast de vele overlijdensakten ook een geboorteakte inschrijven in de registers.

Ook Newland als trouwlocatie

Naast de trouwzaal in het gemeenthuis en restaurant 't Schippershuis in Numansdorp kunnen bruidsparen ook kiezen voor een trouwlocatie in Klaaswaal. Hotel Steakhouse & Saloon Newland biedt hiervoor een mogelijkheid. Op verzoek van het bruidspaar kan de zaal en tuin helemaal aan hun wensen worden aangepast.

Trouwplannen?

Heeft u trouwplannen en bent u van plan om in de gemeente Cromstrijen te trouwen? Neem dan contact op met de medewerkers van de burgerlijke stand van de gemeente Cromstrijen om uw trouwdatum vast te zetten en uw trouwlocatie. Zij werken graag mee aan het verzorgen van een onvergetelijke dag voor u als bruidspaar.