Gemeente Krimpen aan den IJssel


Vanaf 16 april vervolgt Rijkswaterstaat de onderhoudswerkzaamheden aan de sluis van de Hollandsche IJsselkering die in 2008 gestart zijn. De N210 gaat via de Algerabrug over de Hollandsche IJsselkering en verbindt Capelle a/d IJssel met Krimpen a/d IJssel (de Krimpenerwaard). Om te zorgen dat de sluis in de toekomst goed blijft werken, worden de sluisdeuren opgeknapt. Er wordt een beschermend laagje metalen coating op de deuren aangebracht om ze te beschermen tegen roest en erosie. De werkzaamheden worden verspreid over drie jaar.

De werkzaamheden mogen alleen buiten het stormseizoen plaatsvinden. Dit komt doordat de Stormvloedkering een primaire waterkering is en direct bescherming geeft tegen eventuele overstromingen. Het stormseizoen is van half oktober tot half april. De Hollandsche IJsselkering (stormvloedkering) bestaat uit twee stalen schuiven met daarnaast een schutsluis met tien sluisdeuren. Die sluisdeuren worden telkens per twee opgeknapt. De kering bestaat uit tien sluisdeuren en zolang er acht deuren in de sluis zitten, is de werking van de kering gewaarborgd en kan de sluis gewoon blijven werken.

De eerste sluisdeuren worden in de avond/nacht van 16 op 17 april uit het complex gehesen. In de avond/nacht van 21 op 22 april zijn de volgende twee deuren aan de beurt. Dan wisselen deze deuren van plaats. In juli en in september van 2009 vinden vervolgwerkzaamheden plaats.

In de buurt van de sluis kan lichte geluidsoverlast ontstaan. Ook lichthinder kan voorkomen tijdens de hijswerkzaamheden die 's avonds worden uitgevoerd. Omwonenden van de sluis en de scheepvaart zijn op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Rijkswaterstaat voert ook in 2009 onderhoud uit aan onder meer bruggen, viaducten en tunnels op de weg en over het water. Dit is nodig om de veiligheid en de doorstroming op de wegen en vaarwegen te waarborgen.
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op www.rijkswaterstaat.nl of belt u met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat 0800- 8002.

Krimpen aan den IJssel