Gemeente Beek


Gemeente Beek in top 3 beste kleine gemeenten

Beek, 20 april 2009

De gemeente Beek mag zich de op twee na beste gemeente van Nederland in de categorie kleine gemeenten tot 20.000 inwoners noemen. Dat bleek vrijdag tijdens de bekendmaking van de winnaars van de verkiezing `Gemeente van het Jaar' 2009.

Als online jurylid konden inwoners van de gemeente vragen beantwoorden over de thema's veiligheid, winkelaanbod, sociaal klimaat, openbare ruimte & afval, wonen, jeugd & welzijn, werk & ondernemen, recreatie & toerisme en de dienstverlening van de gemeente. Om mee te dingen naar de prijzen moesten gemeenten voldoende beoordelingen behaald hebben. Vervolgens werden de drie best scorende gemeenten genomineerd. Beek bleek dus na Drechterland (NH) en Enkhuizen (NH) de beste score te hebben van de kleine gemeenten.

Over de verkiezing Gemeente van het Jaar
De verkiezing is een initiatief van Q&A Research & Consultancy in samenwerking met De Telegraaf en Gemeente.nu. In deze verkiezing wordt er gekeken naar de prestaties van de gemeenten in Nederland. De verkiezing van de 'Gemeente van het Jaar' is bedoeld om gemeenten op een positieve manier te belichten. Er zijn vier landelijke prijzen te verdelen voor gemeenten van verschillende grootte. Bovendien wordt er per provincie één gemeente uitgeroepen tot 'Gemeente van het Jaar'.