KNWV

Opening Nationaal Kielbootcentrum in Sneek

maandag 20 april 2009

Op zaterdag 18 april 2009 hebben mevrouw J.A. de Vries, gedeputeerde provincie Friesland, de heer T. Metz, wethouder Gemeente Sneek en de heer H. Snoekc voorzitter Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) het Nationaal Kielbootcentrum op het Starteiland in Sneek officieel geopend.

Dhr. T. Metz wethouder gemeente Sneek: âDe KWS is een vereniging van onschatbare waarde. De club die verantwoordelijk is voor de Sneekweek wordt daarnaast onder andere geroemd om zijn zeilers, bestuurders en wedstrijdleiders. De opening van dit kielbootcentrum is een nieuwe mijlpaal in het project âZicht op de meerâ wat weer onderdeel is van het Friese meren project.â

Door middel van het hijsen van de officiële wedstrijdseinvlaggen door 3 oud-Yngling kernploegzeilsters werd de naam van het Nationaal Kielbootcentrum gevormd. Na het onthullen van de naam âRoerkoningâ is het centrum officieel geopend.

Zowel watersportverenigingen als klassenorganisaties kunnen komend watersportseizoen volop gebruik maken van het Nationaal
Kielbootcentrum. Dit centrum is een sportaccommodatie voor
zeilwedstrijdtrainingen, waarbij het centrum voldoet aan de eisen van NOC*NSF en ook toegankelijk is voor sporters met een beperking en minder valide bezoekers. Er kan tevens bij meerdaagse trainingen worden overnacht in het gebouw, dat 30 slaapplaatsen telt en van alle gemakken is voorzien. Meer informatie is te vinden op de website van de KWS (www.sneekweek.nl) onder KWS en dan Kielboot Trainingscentrum Sneek. Of stuur een email naar: kbtc@sneekweek.nl âWe zijn bijzonder trots op dit nieuwe kielbootcentrum. Samen met VWDTP vormen wij het regionale steunpunt voor de topsporter van nu en het talent van de toekomst. Maar dit centrum is ook een ultieme plaats om
schoolzeilsport te stimuleren.â Aldus de voorzitter van KWS, Hugo Snoekc.

Vanuit het
jeugdwedstrijdzeilen in de regio Noord (www.jeugdwedstrijdzeilen.nl) is het Kielbootcentrum in gebruik als één van de belangrijkste trainingslocaties. Samen met VWDTP in Haren aan het Paterswoldse Meer vervult de accommodatie van de KWS aan het Sneekermeer een spilfunctie in het Hoofdsteunpunt Noord netwerk van jeugdzeilverenigingen in Friesland en Groningen.

Tevens gebruikt de afdeling Watersport/CIOS van het Friesland College uit Heerenveen het centrum doordeweeks om hun studenten te leren zeilen, surfen en instructievaardigheden bij te brengen.

Dankzij een sportaccommodatiesubsidie van het ministerie van VWS kon de KWS tevens op grote financiële bijdragen vanuit de gemeente Sneek en de Provincie Friesland rekenen. Het Watersportverbond feliciteert de KWS dan ook van harte met de realisatie van dit schitterende trainingscentrum.