Matrix van Mylan gekozen door HIV/AIDS Initiative van Clinton en door UNITAID als hoofdleverancier van vijf second-line behandelingen en zeven pediatrische HIV/AIDS-behandelingen 21/04/2009 13:27

PR Newswire

PITTSBURGH, April 21 /PRNewswire/ --
Mylan Inc. (Nasdaq: MYL) heeft vandaag aangekondigd dat Matrix Laboratories Limited, zijn in India gevestigde dochteronderneming waarin het een controlerend belang van 71,2% heeft, gekozen is door het Clinton HIV/AIDS Initiative (CHAI) onder zijn door UNITAID gefinancierde projecten als hoofdleverancier van vijf antiretrovirale (ARV) medicijnen die gebruikt worden in second-line HIV/AIDS-behandelingsregimenten. Matrix is ook gekozen als hoofdleverancier van zeven ARV's die gebruikt worden voor pediatrische behandelingen.

Robert J. Coury, Vice Chairman en CEO van Mylan, zei: "Ik zou UNITAID en CHAI willen feliciteren met de enorme impact die ze hebben gehad bij de bestrijding van de HIV/AIDS-epidemie, die significante uitdagingen blijft bieden op een wereldwijde schaal. Het faciliteren van de toegang van patiënten tot betaalbare kwaliteitsbehandelingen heeft geholpen bij de transformatie van AIDS van een dodelijke ziekte naar een controleerbare chronische aandoening. De garantie dat toegang tot deze behandelingen groter wordt, is een cruciaal onderdeel van de oplossing van deze crisis. Mylan en Matrix zijn er trots op dat ze een belangrijke rol spelen bij deze inspanningen door het leveren van een brede portfolio goedkope producten van hoge kwaliteit, en we blijven ons toeleggen op het verder vergroten van de toegang van patiënten in ontwikkelingslanden door middel van onze innovatieve wetenschap en expertise."

Volgens het gezamenlijke programma van de Verenigde Naties inzake aids (UNAIDS) zijn naar schatting 33 miljoen mensen op de wereld besmet met HIV, en meer dan 90% van die patiënten leven in ontwikkelingslanden. Minder dan 4 miljoen patiënten wereldwijd ontvangen een behandeling; ongeveer 30% van de patiënten in ontwikkelingslanden is echter afhankelijk van ARV-producten van Matrix.

Heather Bresch, Chief Operating Officer Mylan, voegde eraan toe: "Matrix heeft opmerkelijk werk verricht bij de ontwikkeling van een ARV-bedrijf van wereldklasse in slechts enkele jaren tijd. De nadruk op het produceren van betaalbare producten heeft de gemiddelde jaarlijkse kosten per patiënt voor een aidsbehandeling significant gereduceerd. Ik zou ook de inspanningen van UNITAID en CHAI willen erkennen, die beide ijverig hebben gewerkt voor het vergroten van de toevoer van effectieve medicijnen. Er is significante vooruitgang geboekt bij het drastisch reduceren van de kosten van second-line behandelingen en onze partnerschappen met CHAI en andere donororganisaties zullen ons in staat stellen de kosten van behandelingen voor kinderen verder te reduceren. Er moet echter nog veel meer werk worden verricht. Mylan en Matrix zijn van plan onze leiderschapsrol en partnerschappen te bevorderen door het blijven produceren van betaalbare ARV-producten van hoge kwaliteit en ze te brengen naar hen die ze nodig hebben."

Matrix' second-line producten die zijn uitgekozen voor de
UNITAID-CHAI-projecten in 2009 zijn hittebestendig Lopinavir/Ritonavir, Tenofovir en twee combinaties met vooraf vastgestelde doses die Tenofovir gebruiken. De zeven ARV's waarvoor Matrix werd uitgekozen onder het pediatrische project van UNITAID omvatten verscheidene first-line combinaties met vooraf vastgestelde doses. Patiënten gebruiken vaak second-line therapieën indien en wanneer ze een resistentie ontwikkelen voor oorspronkelijk voorgeschreven behandelingen of ervaren klinische storingen. Combinaties met vooraf vastgestelde doses zijn meerdere ARV-medicijnen die gecombineerd zijn in een enkele pil.

UNITAID
UNITAID is een internationale voorziening voor het aanschaffen van medicijnen, opgericht voor het bieden van een duurzame en voorspelbare financiering op lange termijn om de toegang te vergroten en de prijzen te reduceren van kwaliteitsmedicijnen en de diagnostiek voor de behandeling van HIV/AIDS, malaria en tuberculose in ontwikkelingslanden.
UNITAID-CHAI-projecten leveren ARV's voor second-line behandelingen voor kinderen en volwassen in 42 ontwikkelingslanden. De inspanningen van de groep maken ongeveer 75% uit van de financiering die wordt besteed aan ARV-behandelingen voor kinderen en 50% van de financiering die besteed wordt aan second-line ARV-behandelingen in algemeen toegankelijke markten.

Matrix en ARV's
Matrix is een van 's werelds grootste producenten van API, dat wordt gebruikt voor het fabriceren van ARV's. In 2007 heeft Matrix zijn FDF ARV-franchise gelanceerd en biedt slechts twee jaar later 29 FDF's aan, inclusief de meeste van de op dit moment gebruikte first-line en second-line behandelingen. Al ARV-faciliteiten van Matrix in India voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en het bedrijf heeft sterke partnerschappen met alle grote financieringsbureaus die zijn betrokken bij de aankoop van ARV's. Naast zijn vermogen op het gebied van ARV is Matrix 's werelds derde grootste fabrikant van API, die gebruikt wordt voor de productie van een brede reeks therapieën.

Mylan
Mylan Inc., dat producten levert aan klanten in meer dan 140 landen en gebiedsdelen, staat gerangschikt onder de leidende gediversifieerde algemene en gespecialiseerde farmaceutische bedrijven op de wereld. Het bedrijf behoudt een van de breedste productenportfolio's van de industrie - en van de hoogste kwaliteit -, en wordt ondersteund door een robuuste
productenpijplijn; het bezit een controlerend belang in 's werelds derde grootste actieve farmaceutische ingrediëntenfabrikant; en het bestuurt een gespecialiseerd bedrijf dat gericht is op therapieën voor de ademhalings en allergieën. Bezoek voor meer informatie www.mylan.com.

Media, Michael Laffin, +1-724-514-1968, of Investors, Dan Crookshank, +1-724-514-1813, beiden van Mylan Inc.






-