Newton verkrijgt wereldwijd equitymandaat Colorado PERA 21/04/2009 13:56

PR Newswire

NEW YORK en LONDEN, April 21 /PRNewswire/ --

- Versnelt groei BNY Mellon Asset Management-boetiek in de VS

Newton* heeft aangekondigd dat Newton Capital Management Limited, zijn diensten voor bedrijfsaanbiedingen in de VS, een nieuw wereldwijd equitymandaat heeft toegekend gekregen voor Public Employees' Retirement Association (PERA) in Colorado, het openbaar pensioenfonds voor meer dan 400 overheidsbureaus en openbare eenheden in de staat Colorado. Het mandaat is de eerste benoeming van een staatspensioenfonds voor Newton sinds het zijn bedrijf in 2006 in de VS heeft gelanceerd.

Colorado PERA is verantwoordelijk voor het investeren van een portfolio van US$29 miljard namens zijn 432.000 leden, die huidige en voormalige publieke werknemers en leraren in Colorado zijn.

Newton beheert wereldwijde al 30 jaar mandaten en past één
portfolioaanpak toe op wereldwijde equityportfolio's. Het mandaat zal beheerd worden door leden van het wereldwijde equityteam bij Newton.

Ruim 70% van Newtons mandaten worden wereldwijd geïnvesteerd met ruim US$26 miljard aan wereldwijde equitymandaten.

Helena Morrissey, Chief Executive Officer van Newton, gaf als commentaar op de benoeming: "De benoeming door Colorado PERA bevestigt de aantrekkingskracht van Newtons wereldwijde thematische investeringsaanpak en onderstreept ons succes bij het verkrijgen van toegang tot de Amerikaanse markt. Daarnaast wordt onze Amerikaanse klantenkring zo uitgebreid en zal die bestaan uit openbare, zakelijke en uniepensioenfondsen, evenals investeerders als giften en stichtingen zonder winstoogmerk.

"Amerikaanse klanten en consultants voelen zich aangetrokken tot onze onmiskenbare wereldwijde thematische investeringsaanpak en doordat wij van allebei het beste vertegenwoordigen - een nieuwe binnenkomer op de Amerikaanse markt, maar één met een verleden van 30 jaar wereldwijde investeringen en een cruciale grootte van bestaande klanten. Ons bedrijf in Amerika is gegroeid van rond US$200 miljoen in 2006 naar ruim US$2 miljard nu en we zijn blij dat we blijven bouwen aan deze stevige voetsporen."

Newtons benoeming door Colorado PERA volgt op het recent verkrijgen van een groot internationaal equitymandaat van een Fortune 100-bedrijf, beheerd door het team van Newton namens The Bank of New York Mellon.

Opmerkingen voor redacteuren:

Newton Investment Management Limited is een in Londen gevestigde wereldwijde dochteronderneming voor het beheer van activa van The Bank of New York Mellon Corporation en onderdeel van BNY Mellon Asset Management. Met activa onder beheer ter waarde van meer dan US$50 miljard, waaronder activa beheerd door tweevoudige functionarissen van Newton Investment Management, Newton Capital Management en The Bank of New York Mellon, levert het bedrijf een brede reeks prijswinnende investeringsproducten en -diensten aan individuen, pensioenfondsen, liefdadigsheidsinstellingen en maatschappijen. Nieuws en andere informatie over Newton is te vinden op www.newton.co.uk.

BNY Mellon Asset Management is de overkoepelende organisatie van geaffilieerde firma's voor investeringsbeheer en wereldwijde distributiebedrijven van The Bank of New York Mellon Corporation.

The Bank of New York Mellon Corporation is een wereldwijd bedrijf voor de financiële dienstverlening, dat erop is gericht klanten te helpen bij het beheer en het onderhoud van hun financiële activa, en is actief in 34 landen en bedient meer dan 100 markten. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van financiële diensten voor instellingen, maatschappijen en vermogende individuen, en levert een superieur activabeheer en vermogensbeheer, onderhoud van activa, emittentendiensten, clearingdiensten en schatkistdiensten via een wereldwijd klantgericht team. Het heeft US$20,2 biljoen aan activa onder beheer en administratie, US$928 miljard aan activa onder beheer, bedient meer dan US$11 biljoen aan uitstaande schuld en verwerkt wereldwijde betalingen met een gemiddelde van US$1,8 biljoen per dag. Aanvullende informatie is te vinden op www.bnymellon.com.


*'Newton' verwijst naar de volgende groep geaffilieerde bedrijven: Newton Investment Management Limited, Newton Capital Management Limited, Newton International Investment Management Limited, Newton Capital Management LLC en Newton Fund Managers (CI) Limited. Activa onder beheer zijn activa die worden beheerd door al deze bedrijven, behalve Newton Capital Management LLC, die marketingdiensten in de VS levert voor Newton Capital Management Limited. Behalve Newton Capital Management LLC en Newton Capital Management Limited bieden geen van de andere Newton-bedrijven diensten aan in de VS. Newton Capital Management Limited is een firma voor investeringsbeheer dat bevoegd is en gereguleerd wordt in het Verenigd Koninkrijk door de Financial Services Authority als investeringsbedrijf en is een volledige dochteronderneming van The Bank of New York Mellon Corporation. Geregistreerd in Engeland nr 2675952. Newton Capital Management Limited is geregistreerd in de Verenigde Staten als investeringsadviseur onder de Investment Advisers Act uit 1940. Alle informatie komen van BNY Mellon Asset Management en dateren van 31 december 2008. Dit persbericht is uitgegeven door BNY Mellon Asset Management aan leden van de financiële pers en media en de informatie hierin dient niet te worden opgevat als investeringsadvies.

Patrice Kozlowski, +1-212-922-6030, patrice.kozlowski@bnymellon.com; of Vee Montebello, +44-20-7163-6246, vee.montebello@bnymellon.com






-