Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Home-Start Zuideramstel zoekt vrijwilligers

21-april-2009

Home-Start is nieuw in Zuideramstel. Het is een programma waarin ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap bieden aan gezinnen met jonge kinderen.

Home-Start is in Engeland ontwikkeld en wordt nu in ruim 20 landen over de hele wereld uitgevoerd. In Amsterdam is Zuideramstel het zesde stadsdeel waar een Home-Startproject van start gaat. Home-Start is een project van Welzijn ZuiderAmstel.

Luisteren en steun
De vrijwilligers van Home-Start zijn ouders, die hun opvoedervaring willen delen met het gezin dat zij bezoeken. Zij hebben tijd om te luisteren en geven steun op basis van de vraag van de ouder. Er is sprake van een gelijkwaardig contact.

Gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen: de vraag van de ouders staat centraal. Het idee is het zelfvertrouwen van ouders te vergroten. Zowel het gezin als de vrijwilliger ontwikkelen zich in het contact.

Gedegen training
Voor de vrijwilliger is het prettig goed voorbereid te starten. Na het kennismakingsgesprek met de home-startcoördinator, krijgt de vrijwilliger een gedegen training, waarin met de home-startmethodiek wordt geoefend en informatie wordt gegeven over de werkwijze. De eerste vrijwilligerstraining start op dinsdag 12 mei.

Meld je aan als vrijwilliger
Heb je ervaring als ouder? Ben je bereid je voor langere tijd te verbinden en heb je ongeveer 4 uur per week tijd? Dan is Home-Start wellicht iets voor jou.

Je kunt contact opnemen met Home-Startcoördinator Helma van Aalderen, telefoon 020 646 3444, h.vanaalderen@welzijnza.nl voor een kennismakingsgesprek of omdat je meer informatie wilt ontvangen.

Meer informatie over de projecten vind je op de website van Home-Start.

Gezin