Gemeente Borsele

Borsele wil Goesestraatweg in âs-Gravenpolder vernieuwen

Het Borselse college stelt de gemeenteraad voor om de Goesestraatweg in âs-Gravenpolder te vernieuwen. Door de aanleg van de Bernhardweg is de functie van de Goesestraatweg veranderd. Zo is het kruispunt met de Populierestraat en de Fortrapastraat steeds belangrijker geworden. Samen met de dorpsraad en de betrokken bewoners heeft de gemeente daarom een verbeteringsplan opgesteld. Als de gemeenteraad op 7 mei instemt met het voorstel, verwacht de gemeente de reconstructie voor de bouwvak af te ronden.

Met het verbeteringsplan wil het college de verkeersveiligheid vergroten en het aanzien van de straat verbeteren. De rijbaan van de Goesestraatweg wordt versmald naar zes meter. De fietspaden blijven behouden. Wel komt er aan beide zijden een trottoir. Ook komen er parkeervakken naast de rijbaan. Verder plant de gemeente nieuwe bomen en zorgt zij voor nieuwe straatverlichting. Daarnaast wordt ook de kruising met de Ambachtstraat aangepakt. De reconstructie kost ⬠415.000. De Provincie heeft een bijdrage van ⬠32.000 toegezegd.

De gemeente wil ook de Populierestraat aanpakken. Zodra de nieuwe wijk Oostgaarde een definitievere vorm krijgt, gaat de gemeente daarom in gesprek met de bewoners van die straat.