Gemeente Onderbanken


Wethouder Leon Stevelmans wijst leerlingen groep 7 de weg

Donderdagochtend 10 april jongstleden hebben alle leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Onderbanken het schriftelijk verkeersexamen afgelegd.

De meeste van hen hebben het examen goed afgelegd en slechts enkelen moeten op herkansing. Eind mei moeten de leerlingen tevens het praktisch verkeersexamen afleggen. Teneinde de leerlingen al bekend te maken met de af te leggen route gaf de wethouder het goede voorbeeld en nam de leerlingen van groep 7 van juf Marlies (basisschool De Tweesprong) mee op verkenning van de tijdens het praktisch verkeersexamen af te leggen route (zie bijgaande foto-impressie).

Om de spanning er nog even in te houden was de route nog niet gemarkeerd met speciale oefenborden; tijdens het praktisch verkeersexamen is dit wel het geval en worden de leerlingen getest op hun praktische vaardigheden in het verkeer. Let op dat voorafgaand aan het examen de fietsen van de leerlingen voor het vertrek worden gecontroleerd. De fiets moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
* de fiets moet veilig en stevig zijn;

* de fiets moet goed werkende remmen hebben;
* de fiets moet een goed hoorbare bel hebben;
* de fiets moet reflectors hebben op wielen, trappers en achterzijde;

* verlichting is niet nodig omdat de route overdag wordt gefietst.

Van de school ontvangen de leerlingen de routebeschrijving, zodat de ouders met hun kind kunnen oefenen.

Â

16.04.09 007.jpg

Â

16.04.09 015.jpg

Â

16.04.09 017.jpg

Â

16.04.09 019.jpg

Â

16.04.09 026.jpg

Â

16.04.09 029.jpg Â