Centraal Bureau Fondsenwerving

CBF werkt met nieuw certificaat aan publieksvertrouwen kleine goede doelen

Het CBF-bestuur heeft op 16 april jl. besloten om met een certificaat te starten voor kleinschalige organisaties die fondsen werven. Door het nieuwe CBF-Certificaat voor kleine goede doelen weten donateurs en vrijwilligers dat de onafhankelijkheid van het bestuur van deze organisaties op orde is. Verder toetst het CBF de basisactiviteiten van een bestuur, zoals de verslaglegging en de jaarrekening.

Met het certificaat wil het CBF bijdragen aan het behoud van vertrouwen in alle goede doelen van Nederland. De toezichthouder signaleert dat het aantal kleinschalige organisaties met vrijwilligers en een of enkele betaalde medewerkers de afgelopen vijf jaar is toegenomen.

Door de aanstelling van een bestuur en medewerkers verandert het persoonlijk initiatief van een vrijwilliger plotseling in een `kleine goededoelenorganisatie'.
Door het certificaat toont de goededoelenorganisatie aan donateurs en vrijwilligers dat de basisorganisatie op orde is. Directeur Adri Kemps is verheugd om met het nieuwe certificaat tegemoet te kunnen komen aan de wens van vrijwilligers, donateurs, vertegenwoordigers van kleinschalige goededoelenorganisaties, politici en de VFI, de branchevereniging van landelijk wervende goede doelen.

(21 april 2009)

Omhoog

Centraal Bureau Fondsenwerving
English version Copyright © 2002-2009 Centraal Bureau Fondsenwerving

Het CBF is lid van het International Committee on Fundraising Organizations (ICFO) en wordt gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA).

Centraal Bureau Fondsenwerving - Anthony Fokkerweg 1 - 1059 CM Amsterdam - telefoon: 020 - 417 00 03 - info@cbf.nl Bratpack internetdiensten
CBF-Keur Goede Doelen Fondsenwerving Collectegegevens Collecterooster Donaties Collecte opbrengsten Nalatenschappen