Gemeente Kampen


* Groei bedrijventerreinen Kampen houdt aan

Groei bedrijventerreinen Kampen houdt aan

Het gaat goed met de verkoop van kavels voor Bedrijvenpark Rijksweg 50 en de Zuiderzeehaven. De kavels van de eerste fase van Bedrijvenpark Rijksweg 50 zijn, op een paar kavels na, verkocht. De tweede fase van het bedrijvenpark wordt op dit moment bouw- en woonrijp gemaakt. Ook worden er al gesprekken gevoerd over kavels in de tweede fase. Het afgelopen jaar is er 7 hectare grond verkocht.
Op het ogenblik vinden er volop bouwactiviteiten plaats op het bedrijvenpark. Veel bedrijven zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van nieuwe bedrijfspanden. Het openbare gedeelte wordt door de gemeente onder handen genomen.
Wethouder van Economie, Pieter Treep: "Kampen is een interessante vestigingsplaats voor bedrijven. De goede bereikbaarheid van onze stad per weg en water en straks ook per spoor (Hanzelijn), maakt het extra aantrekkelijk voor ondernemers om zich hier te vestigen."

In 2003 is de gemeente gestart met de verkoop van kavels op het bedrijvenpark. Het terrein is ruim 38 hectare groot (uitgezonderd Melmerpark). Hiervan is ongeveer de helft in exploitatie (fase 1). Er is al ruim 16 hectare grond verkocht. Gezien de verkopen en de interesse in de rest van het bedrijvenpark, wordt de tweede fase nu bouw- en woonrijp gemaakt. Ook worden er al serieuze onderhandelingen gevoerd over kavels op dit deel van het bedrijvenpark.

In het afgelopen jaar hebben we de volgende ondernemers kunnen begroeten op Bedrijvenpark Rijksweg 50: Van Dijk, Postema, Woning, Salland olie, Kloek, Van der Vegt, Helaf en Raamsman. Verder wordt er volop gebouwd aan het pand van ATG.
De zichtbare bouwactiviteiten vanaf Rijksweg 50 leiden ook tot nieuwe aanvragen van bedrijven voor een bedrijfskavel. De gemeente is op dit moment in gesprek met verschillende bedrijven uit de gemeente Kampen, maar ook daarbuiten. Ook de toenemende investeringsbereidheid van ondernemers speelt een rol bij de aantrekkende verkoop. Naast de ontwikkeling van Bedrijvenpark Rijksweg 50 loopt ook de verkoop van kavels in de Zuiderzeehaven voorspoedig. Sinds de start in 2006 is tot nu toe 30 hectare aan diverse ondernemers verkocht, waarvan Wärtsilä de grootste afnemer is.

jaarbericht Zuiderzeehaven 2008 en vooruitzichten 2009.pdf

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |