Wubbo Ockels wint RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel'

21/04/2009 15:55

Rai Vereniging

Gisteravond, 20 april, organiseerde RAI Vereniging voor de achtste achtereenvolgende maal het RAI Mobiliteitsdiner. In een volle Gouden Zaal van het Mauritshuis werd door minister Camiel Eurlings de RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel' uitgereikt aan prof.dr. Wubbo Ockels in het bijzijn van vele prominenten uit de mobiliteitsbranche, overheid en wetenschap.

Ockels ontving de prijs, aldus het Comité van Aanbeveling, vanuit zijn bijzondere ervaring als ruimtevaarder en de manier waarop hij daarmee het thema duurzaamheid in Nederland op de agenda heeft gezet. Speciale aandacht ging daarbij uit naar de manier waarop Ockels verduurzaming van mobiliteit toepast, in het bijzonder het combineren van bestaande vervoersmiddelen en nieuwe duurzame energiedragers als wind en zon. Ook het enthousiasmeren van jonge wetenschappers voor duurzame technologie werd door het Comité als een belangrijke overweging gezien de prijs aan hem uit te reiken.

Voorafgaand aan de uitreiking van de prijs sprak algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Roelf de Boer, over het Europees mobiliteitsbeleid. De keuze voor dit thema was gekoppeld aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. De Boer memoreerde "dat Europa onze nieuwe polder is" en gaf aan dat we daar onze nieuwe klanten en partners moeten zoeken. "Europa is belangrijk, zelfs onmisbaar voor de economische positie van Nederland op het wereldtoneel".

De Boer zei dat één Europese sloopregeling veel beter zou zijn geweest dan de huidige elf, die allemaal anders zijn. Ook één Europese norm voor milieuzones zou het leven een stuk makkelijker maken, aldus de algemeen voorzitter van RAI Vereniging.

Aan het einde van zijn betoog kwam De Boer kort terug op de status van het project Anders Betalen voor Mobiliteit. Liever nu 'goed' dan straks een project dat te snel is geïmplementeerd. Wel maakte hij heel duidelijk dat voor RAI Vereniging afstel geen optie is.

Einde bericht

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.raivereniging.nl