Vlaamse Overheid

Leuvenselaan (N3) en de Withuisstraat in Tienen

Heraanleg gevaarlijk kruispunt van de Leuvenselaan (N3) en de Withuisstraat in Tienen

Vlaamse overheid

dinsdag 21 april 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer is op maandag 20 april gestart met de heraanleg van het gevaarlijk kruispunt van de Leuvenselaan en de Withuisstraat. Tijdens de gehele duur van de werkzaamheden zullen tijdelijke verkeerslichten het verkeer regelen, en zal het verkeer beurtelings een rijstrook kunnen gebruiken. Dat zal voor aanzienlijk vertraagd verkeer zorgen. Er wordt automobilisten dan ook aangeraden om tijdens de werkzaamheden de Leuvenselaan zoveel mogelijk te vermijden, en om de ring om Tienen (R27) te gebruiken. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden duren tot het begin van het bouwverlof (13 juli).

Er zal gewerkt worden aan de buitenkant van de bocht van de N3, en op de Leuvenselaan aan de kant van het centrum van Tienen. Om de veiligheid van het kruispunt te verbeteren, zal de bocht aangepast worden. Er komen ook veiliger oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, en de veiligheidszone voor de zachte weggebruikers (zebrapaden, middeneilanden) zal vergroot worden.

Het kruispunt van de Leuvenselaan (N3) en de Withuisstraat is een van de 131 erkende gevaarlijke verkeerspunten die door het Agentschap Wegen en Verkeer heraangelegd worden in de provincie Vlaams-Brabant. De voorbije jaren gebeurden er heel wat ongevallen in de bocht en in de aansluitende straat richting centrum Tienen. De verkeersdrukte, een gebrekkige inschatting van de bocht, en de verschillende oversteekbewegingen op dit kruispunt, veroorzaakten bij de minste onoplettendheid ongevallen. Omdat er ook letselongevallen gebeurden, werd het kruispunt opgenomen in het programma van de zwarte punten.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 160.000 euro (incl. BTW). De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Tijdelijke Vereniging SWK/VDS.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be