Politie Gelderland-Midden

Veel belangstelling voor Burgernetbijeenkomst

Publicatiedatum: 21-4-2009 16:17:55

Op maandagavond 20 april organiseerde Burgernet een bijeenkomst voor haar deelnemers. De burgemeester van Ede, Cees van der Knaap, sprak de Burgernetters toe, bedankte hen voor hun deelname en gaf aan dat deze samen¬werkingsvorm tussen gemeente, burgers en politie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de veiligheid in de gemeente Ede.

Tijdens de avond werd een film getoond die liet zien hoe Burgernet in de praktijk werkt. Ook waren er diverse presentaties, die de deelnemers informeerden over de stand van zaken in Ede. Bezoekers van de bijeenkomst kregen ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen aan een panel, bestaande uit afgevaardigden van de gemeente Ede en de politie.

Woensdagavond 22 april is een tweede Burgernet¬bijeenkomst gepland in de Reehorst in Ede. Aanvang om 20.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst is nog mogelijk.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt drie verdachten op voor overval op woning
Publicatiedatum: 21-4-2009 16:17:42

WEKEROM - De recherche in Ede heeft drie verdachten opgepakt voor een overval op een woning van een 69-jarige vrouw in Wekerom in december 2008. Het gaat om twee Edenaren van 19 en 21 jaar en een 19-jarige Leeuwardenaar.

Zondagavond 14 december rond zes uur werd het 69-jarige slachtoffer in haar chaletwoning aan de Roekelseweg overvallen door drie mannen die haar huis waren binnengedrongen. Daarbij werd destijds onder meer een laptop buitgemaakt. Het slachtoffer bleek niet in staat om een goed signalement op te geven van de daders. Desondanks werd een getuigenoproep gedaan in de media. Dat leverde echter niets op.

Rechercheonderzoek
Bij het daaropvolgende rechercheonderzoek kwamen de drie verdachten in beeld. De beide Edenaren konden op 14 april worden aangehouden in Voorthuizen; de Leeuwardenaar werd vanochtend, dinsdag 21 april in zijn woonplaats aangehouden. De Edenaren zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld; de jongen uit Leeuwarden is in verzekering gesteld. Het rechercheonderzoek wordt nog voortgezet waarbij de politie meerdere aanhoudingen niet uitsluit. (08-174140)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---