Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 21 april 2009


* POLITIE HOUDT ZES VERDACHTEN AAN VOOR TIENTALLEN OVERVALLEN EN

STRAATROVEN
ROTTERDAM-RIJNMOND / FEIJENOORD/ZUID - De politie heeft zes verdachten aangehouden die verdacht wordt van tientallen overvallen en straatroven. De groep overvallers had zich met name gericht op Aziatische slachtoffers/ondernemers. Het onderzoek is uitgevoerd door het politieteam Pagang dat gespecialiseerd is in Antilliaanse daders.

Sinds eind januari zijn er na een grootschalig onderzoek te Rotterdam zes verdachten aangehouden door de politie Rotterdam-Rijnmond. Bij dit onderzoek is samengewerkt door diverse afdelingen van de politie waaronder het team Pagang, de wijkpolitie van de districten, de Regionale Ondersteunings Groep, het observatieteam en het arrestatieteam.

Diverse overvallen en straatroven bij Slinge, Zuidplein en Rijnhaven
In totaal zijn zes verdachten aangehouden. De jongeren, Rotterdammers in de leeftijd van 20, 21, 21, 22, 23 en 23 jaar oud, pleegden in wisselende samenstelling overvallen en straatroven in de omgeving van metrostation Slinge, Zuidplein, Maashaven en Rijnhaven. Ook pleegden zij overvallen en straatroven in de wijken Oud-Charlois, Carnisse, Pendrecht en in de omgeving van de Kop van Zuid.
Overvallen op Aziatische ondernemers
De overvallen en straatroven waren voornamelijk gericht op Aziatische mensen / ondernemers. De verdachten waren bij de overvallen gericht op het wegnemen van de dagopbrengst van vooral Chinese ondernemers. Bij de straatroven/overvallen zijn diverse telefoons, waardevolle goederen en vele duizenden euro's buitgemaakt. In diverse gevallen wachtten de verdachten de medewerkers op nadat ze hun onderneming hadden afgesloten en het geld contant bij zich hadden.
Bedreiging met vuurwapen
De mannen worden verdacht van meerdere overvallen en straatroven waarbij ze in diverse gevallen gedreigd hebben met vuurwapens en waarbij ook veel geweld is gebruikt. Bij overvallen in woningen werden slachtoffers vaak vastgebonden.