Gemeente Zederik


Kinderopvang

Tegemoetkoming kosten kinderopvang

Het college van de gemeente Zederik heeft op 10 januari 2005 de "Beleidsregels tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie gemeente Zederik" vastgesteld. Op 9 april 2009 heeft het college deze beleidsregels verlengd tot 1 januari 2010.

Het beleid van de gemeente regelt een financiële bijdrage in de kinderopvang aan ouders waarvan één ouder op grond van sociaal-medische indicatie niet is staat is om voor de kinderen te zorgen en de andere ouder betaald werk verricht. Deze ouders kunnen op grond van de vastgestelde beleidsregels een aanvraag doen voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Deze beleidsregels zijn aanvullend beleid van de gemeente Zederik en worden uitgevoerd door de Regionale Sociale Dienst (RSD).

Waar kunt u een aanvraag indienen?

Wanneer u denkt op grond van sociaal-medische indicatie in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang, kunt u een aanvraag indienen. Voor deze aanvraag en voor meer informatie kunt u op maandag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de RSD, afdeling Kinderopvang, tel. (0183) 65 02 00.

Voor geïnteresseerden liggen de beleidsregels ter inzage op de afdeling Beleid en Strategie in het gemeentehuis te Meerkerk. U kunt hiervoor contact opnemen met Dianne Welling, tel. (0183) 35 65 08.