Stadsdeel Amsterdam-Noord

Gaslek langs ring A10-Noord snel gevonden en gedicht

Tijdens boorwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwe geluidswand langs de ring A10-Noord, is ter hoogte van de hoek A10 - Nieuwe Leeuwarderweg, een gasleiding van Nuon geraakt. Dit gebeurde omstreeks 12.30 uur. Snel nadat het gaslek was ontdekt waren medewerkers van NUON en hulpdiensten ter plaatse en werd de afslag s116 en het eerste gedeelte van de Nieuwe Leeuwarderweg uit voorzorg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Ontruiming van de omliggende woningen was niet nodig.

Omstreeks 14.15 uur was het lek gedicht en konden de wegen weer worden vrijgegeven. Overigens hebben de omliggende huishoudens geen last gehad van de tijdelijke afsluiting van de gasleiding omdat deze niet de woningen van gas voorziet.

De bouw van de geluidswand maakt deel uit van de ontwikkelingen in het gebied Centrum Amsterdam-Noord (CAN) en zijn bedoeld ter bescherming van de achtergelegen woningen in de woonwijk Elzenhagen.

Over CAN
Het nieuwe, stedelijke centrum van Amsterdam-Noord (CAN) is een plek met een bijzondere ligging op de grens van groen en stad. Een plek om wonen, werken, winkelen en ontspannen. Met de rust van het landelijke gebied van Waterland en de dynamiek van het Amsterdamse centrum binnen handbereik.
De realisatie van de individuele deelprojecten vindt plaats in de periode 2007 tot 2020.

De ontwikkeling van CAN is een project van
o CZAN Ontwikkeling (combinatie van Blauwhoed/Eurowoningen, AM, Vesteda en Stadgenoot/Kristal),
o ING Real Estate en
o Noordwaarts (samenwerking tussen stadsdeel Amsterdam-Noord en de gemeente Amsterdam).

www.centrumamsterdamnoord.nl