Gemeente Alphen aan den Rijn

Zakelijk zoekt samenwerking

Loket Alphen Zakelijk zoekt samenwerking met ondernemers

Alphen Zakelijk in experimentele fase

Alphen Zakelijk moet ondernemers vanaf oktober 2009 gaan helpen sneller hun weg te vinden binnen de gemeente. Samen met Alphense ondernemers gaat de gemeente nu op zoek naar manieren om dit nieuwe bedrijvenloket zo goed mogelijk te laten werken. Op de website van de gemeente kunnen ondernemers meepraten over Alphen Zakelijk.

Alphen Zakelijk, wordt hét gemeentelijke loket voor ondernemers en draagt bij aan de excellente dienstverlening voor ondernemers. Alphen Zakelijk beantwoordt vragen over vestigingsmogelijkheden, bestemmingsplannen en vergunningen. Ook verwijst het loket snel en adequaat door naar overige diensten, bijvoorbeeld wanneer een ondernemer (extra) personeel nodig heeft. Wie als startende ondernemer geadviseerd wil worden, kan ook bij Alphen Zakelijk terecht voor advies over een omgevingsvergunning of bijvoorbeeld subsidie. Deze service richt zich erop de ondernemer snel en eenvoudig door langere procedures te loodsen.

Experimentele fase
Alphen Zakelijk bevindt zich nu nog in de experimentele fase: vanaf oktober kunnen ondernemers rekenen op een snel en doeltreffend advies bij het loket. Alphen Zakelijk past in het Rijksbrede beleid Overheid heeft Antwoord© en meer specifiek, Antwoord© voor bedrijven. Minder regels is onderdeel van een betere dienstverlening aan ondernemers. In Alphen werkt de gemeente hieraan binnen het project Beter Geregeld!. Doel is de procedures voor burgers en bedrijven zoveel mogelijk te vereenvoudigen en 25 procent minder regeldruk te realiseren. Daarnaast wordt de ontwikkeling van het loket verbonden met andere projecten, zoals de omgevingsvergunning.

alphenaandenrijn.nl/zakelijk
Op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen ondernemers en burgers meepraten over het nieuwe loket. Met de resultaten en reacties kan de gemeente voor een nog betere dienstverlening zorgen voor ondernemers. Kijk op www.alphenaandenrijn.nl/zakelijk voor meer informatie.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn