Gemeente Onderbanken


Onderbanken wil bijdragen aan realisatie invalidentoilet in Ontmoetingscentrum Bingelrade

Het Ontmoetingscentrum Bingelrade vormt de thuisbasis voor veel verenigingen en instellingen van het dorp. Om ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien in de belangrijke spilfunctie in Bingelrade vindt het bestuur van het ontmoetingscentrum het belangrijk dat het centrum blijft voldoen aan de eisen van deze tijd.

In overleg met de gebruikers van het Ontmoetingscentrum heeft het bestuur een plan opgesteld om de accommodatie te verbeteren en gedeeltelijk zelfs helemaal te vernieuwen. Onderdeel van dit plan is de grondige renovatie de toiletten. Daarbij is de realisatie van een gehandicaptentoilet het hoofddoel. Een omvangrijk en kostbaar project omdat hiervoor tevens de berging aangepast dient te worden.Â

Â

De Stichting Ontmoetingscentrum ontvangt van het Oranjefonds een bijdrage van ⬠64.000 voor de verbouwplannen. Daarnaast bekostigt de stichting een aantal werkzaamheden uit eigen middelen. Toch bestaat er dan nog steeds een tekort.

Â

Het College van B&W van de gemeente Onderbanken wil voorkomen dat de geplande realisatie van een invalidentoilet in het Ontmoetingscentrum Bingelrade niet door zou kunnen gaan en zal daarom de raad voorstellen eenmalig afgerond ⬠22.000 bij te dragen om het tekort aan te vullen. Hiermee willen B&W de deelname aan het maatschappelijk verkeer en het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking bevorderen. De raad neemt op 14 mei 2009 een besluit over het voorstel.