Gemeente Leidschendam-Voorburg


Harry Oldersma vertrekt als fractievoorzitter PvdA

21 april 2009 - Fractievoorzitter van de PvdA, Harry Oldersma, zal na het zomerreces niet meer terugkeren in de gemeenteraad van deze gemeente. Marjan van Giezen, de huidige vice-fractievoorzitter, zal hem na de zomer opvolgen. Hans Wagner zal de vrijgekomen plaats in de raad voor de PvdA innemen.

Het aanvaarden van een nieuwe baan brengt een verhuizing naar het buitenland met zich mee, met als gevolg dat Oldersma geen raadslid kan blijven. Hij geeft aan dat met pijn in het hart te doen maar ook met veel plezier naar zijn nieuwe werkkring uit te zien. Het vertrek komt ruim voor de verkiezingen in 2010 en geeft de PvdA voldoende de tijd zich goed op de nieuwe situatie voor te bereiden.

Sinds 1994 is Oldersma lid van de gemeenteraad en ononderbroken fractievoorzitter geweest. Eerst in de toenmalige gemeente Leidschendam en vanaf 2002 in de nieuwe fusiegemeente Leidschendam-Voorburg. In die 15 jaar heeft hij naar eigen zeggen zo ongeveer alles langs zien komen dat maar mogelijk is. Van de bouw van een nieuw stadskantoor in Leidschendam, de fusie tussen de gemeente Voorburg en de gemeente Leidschendam tot aan de huidige herinrichting van het Damcentrum. En niet te vergeten vijf burgemeesters die allemaal ook zo hun eigen nukken hadden.

De vice-fractie voorzitter Marjan van Giezen zal Oldersma gaan opvolgen. Zij is sinds 2006 lid van de PvdA-fractie. Daarvoor was zij 7 jaar afdelingsvoorzitter van Voorburg en was zij nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie tussen de afdelingen van Leidschendam en Voorburg. Zij was de eerste voorzitter van de PvdA-afdeling Leidschendam-Voorburg. Tot op heden hield zij zich in de fractie vooral bezig met onderwerpen die te maken hebben met de leefbaarheid in de wijken, zoals wonen, verkeer&vervoer, ruimtelijke ordening en milieu.

Hans Wagner was deze periode al kort lid van de Gemeenteraad in 2006. Wagner trad af in verband met zijn benoeming als Tweede Kamerlid. Na zijn Kamerlidmaatschap keerde Hans Wagner terug in de fractie als fractievolger en beheert hij de portefeuille veiligheid in de commissie Algemene Zaken. In het kader van de herverdeling van de portefeuilles binnen de fractie zal de portefeuille van Hans Wagner worden uitgebreid.