Commissariaat voor de Media

21 april 2009

Commissariaat adviseert NPO over bekostiging LLiNK

Het Commissariaat voor de Media heeft de NPO vandaag geadviseerd de bekostiging van LLiNK alleen voort te zetten als aan een aantal condities wordt voldaan. De condities zijn de volgende:


- De NPO betaalt, zonder tussenkomst van LLiNK, de rekeningen van producenten van LLiNK.

- De NPO bewerkstelligt dat LLiNK haar werkzaamheden verricht in een romporganisatie van maximaal 5 fte, aangezien door LLiNK is voorgesteld producties enkel nog extern te laten uitvoeren.
- De NPO stuurt aan op het vertrek van de huidige Raad van Toezicht van LLiNK en zorgt er voor dat de ledenraad zo snel mogelijk een nieuwe Raad van Toezicht installeert.

- De NPO ziet er op toe dat de nieuwe Raad van Toezicht als opdracht krijgt toe te zien op een directe aanvulling van het verenigingsvermogen.

- De NPO ziet er op toe dat de nieuwe Raad van Toezicht als opdracht krijgt helderheid te scheppen over de omvang van een mogelijke schuld van LLiNK aan Dijk Producties bv.

Het Commissariaat baseert zijn advies op een door LLiNK ingediend businessplan voor de periode van februari 2009 tot september 2010. Dit plan biedt naar het oordeel van het Commissariaat onvoldoende waarborgen dat LLiNK haar situatie in voldoende mate onder controle heeft.

Mocht de NPO aan het advies van het Commissariaat niet volledig uitvoering kunnen geven, dan adviseert het Commissariaat de NPO om de bekostiging van LLiNK te staken.