Gemeente Hellevoetsluis


Voorontwerp Zorgvisie 2009-2012 vastgesteld

In haar vergadering van dinsdag 21 april heeft het college van B&W het voorontwerp van de Zorgvisie Hellevoetsluis 2009 - 2012 vastgesteld. De zorgvisie is het resultaat van één van de uitvoeringsprogramma's van het WMO-beleidsplan 2008 - 2012.

De doelstellingen van de zorgvisie zijn:
o Het in kaart brengen van de verschillende doelgroepen die een beroep doen op verschillende zorgvoorzieningen.
o Een beeld krijgen van die doelgroepen die buiten de bestaande voorzieningen vallen.
o De huidige voorzieningen en verstrekkingen zo goed mogelijk aan laten sluiten bij de behoefte van de burger.

In de zorgvisie staat eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid centraal, gekoppeld aan de ondersteuning van die doelgroepen, die niet
-geheel- zelfredzaam zijn. Dit vertaalt zich in het uitgangspunt dat het moment dat burgers in aanraking komen met zorgvoorzieningen zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Hiervoor is een pakket van maatregelen nodig waarbij het behouden van gezondheid erg belangrijk is.

De zorgvisie wordt vanaf 22 april vier weken ter inzage gelegd. Tevens is in deze periode een inspraakavond belegd op maandag 12 mei a.s. De inspraakreacties zullen samen met de reacties van de Adviesraad Welzijn en de raadscommissie Zorg, Welzijn en Onderwijs verwerkt worden waarna de aangepaste nota in een tweede slag ter vaststelling aan het college aangeboden zal worden.

04/21/2009