Gemeente Hellevoetsluis


Internet Burger Panel uitgebreid naar ruim 1.000 leden

In 2007 is de Gemeente Hellevoetsluis gestart met het InternetBurgerpanel. Meerdere malen per jaar worden leden van dat panel (inwoners van Hellevoetsluis) benaderd om mee te doen aan een onderzoek over diverse onderwerpen. Zo hebben de leden van het panel reeds hun mening gegeven over groenstructuur, de dienstverlening van de gemeente en onlangs nog over de culturele accommodaties in de vesting. De gemeente gebruikt de resultaten van de onderzoeken bij het vaststellen van het beleid.

Eind 2008 bevatte het panel zo'n 550 leden. Om betrouwbare uitspraken te doen over bepaalde doelgroepen, is dit aantal echter aan de lage kant. Daarom is besloten actief extra panelleden te gaan werven en te proberen minstens 1.000 leden te krijgen. Omdat met name jongeren ondervertegenwoordigd waren, is in januari naar 2.500 inwoners in de leeftijd van 20 tot 30 jaar een brief gestuurd en zijn zij later telefonisch benaderd. Ook is er actief geworven op de twee middelbare scholen. En deze acties hebben succes gehad, want inmiddels bestaat het panel uit 1007 leden met een betere leeftijdsverdeling. (Eerst was slechts 18% jonger dan 34 jaar, nu 28%.)

Deelname aan het panel is uiteraard gratis en volstrekt anoniem. Uw mening wordt serieus meegenomen bij het vaststellen van het beleid over bepaalde onderwerpen. U kunt op deze manier bijdragen aan de ontwikkelingen binnen Hellevoetsluis. Af en toe ontvangen deelnemers als dank een beloning. Zo heeft elke 100^e deelnemer aan het vestingaccomodatie-onderzoek van begin dit jaar een theaterbon ontvangen.

Bent u inwoner van Hellevoetsluis, ouder dan 12 jaar en wilt u graag uw mening geven over belangrijke gemeentelijke onderwerpen? Meld u dan aan bij het internetburgerpanel via www.hellevoetsluispanel.nl

04/21/2009