Stadsdeel Zeeburg


---

Deel Timorplein in najaar heringericht

21 april 2009
De herinrichting van het Timorplein wordt in twee fasen uitgevoerd. Dit heeft het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg besloten na positief advies van de raadscommissie Fysiek Domein. Als eerste worden het pleindeel rond het Timorpleingebouw en de aangrenzende Lombokstraat en Timorstraat vernieuwd. Naar verwachting kan in november worden gestart met de uitvoering. Het pleindeel waar twee iepen en een esdoorn staan, wordt later ingericht. Het stadsdeelbestuur wil zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van bewoners en de raadscommissie heeft gevraagd een aanvullend onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het behoud van de twee iepen en de esdoorn. De uitkomsten van het aanvullend onderzoek zijn inmiddels bekend. Op basis hiervan heeft het stadsdeelbestuur besloten om een alternatief ontwerp te maken voor het pleindeel rond de iepen en de esdoorn. In dit nieuwe ontwerp worden de iepen behouden. Om de toekomstige speelplaats zo groot mogelijk te maken, wordt ervoor gekozen de esdoorn niet te behouden in het nieuwe ontwerp.

De insteek van het stadsdeelbestuur is besproken met een delegatie van bewoners, die in hun zienswijze op de kapaanvraag van 18 februari 2009, bezwaar hebben geuit over het voornemen tot de kap van de iepen en de esdoorn. Het besluit van het Dagelijks Bestuur wordt op 11 mei 2009 aan de raadscommissie Fysiek Domein voorgelegd.

Door het besluit om het plein in twee fasen in te richten, wordt de kapaanvraag van 18 februari 2009 ingetrokken. Er wordt een nieuwe kapaanvraag gedaan voor de bomen in het pleindeel dat in de eerste fase wordt heringericht. Het gaat om de kap van één zwarte sierkers en één vleugelnoot ter hoogte van Studio-K. Daarnaast worden er twee zwarte sierkersen voor Studio-K verplant. De zwarte sierkers die gekapt wordt, zal worden vervangen door een nieuw exemplaar op dezelfde locatie. Daarnaast worden twee extra Japanse notenbomen geplant ter versterking van de bomenrij in het trottoir van de Timorstraat. De nieuwe kapaanvraag wordt gepubliceerd in het Zeeburg Journaal in het Amsterdams Stadsblad op 22 april en staat ook op de website: www.zeeburg.amsterdam.nl.

---