Gemeente Delfzijl

Inloopmarkt over toekomst Appingedam en Delfzijl

De gemeenten Appingedam en Delfzijl hielden afgelopen zaterdag in de Nicolaïkerk in Appingedam de eerste in de reeks van vier inloopmarkten over de toekomst van beide gemeenten. Zoân 350 bezoekers lieten zich hier informeren over belangrijke themaâs die nu en in de toekomst spelen in beide gemeenten. Door middel van een enquête konden zij meedenken over de toekomst. Deze week volgen nog inloopmarkten in Wagenborgen, Spijk en Delfzijl. Wie niet in de gelegenheid is de inloopmarkt te bezoeken, kan de enquête online invullen via: www.perspectief2030.nl.

Â

Een belangrijk thema tijdens de inloopmarkten is de samenwerking tussen beide stadscentra. De centrale vraag die de gemeentebesturen hierbij aan de inwoners voorleggen is: moeten Appingedam en Delfzijl ieder op eigen kracht verder, of ligt een taakverdeling op het gebied van wonen en winkelen meer voor de hand? Verder kunnen inwoners bij het thema âEconomieâ aangeven welke maatregelen zij nodig vinden om de economie te stimuleren, en krijgen ze bij het thema âLandschap en Zeeweringâ keuzemogelijkheden voorgeschoteld voor versterking van het landschap en de dijken. Bij het thema âSociaal en vitaalâ draait het om de vraag: âHoe zorgen we ervoor dat het prettig wonen blijft in beide gemeenten, ondanks dat de bevolking afneemt en de voorzieningen minder wordenâ.

Â

De reacties die de gemeentebesturen van Appingedam en Delfzijl van de inwoners ontvangen, nemen zij als advies mee bij het opstellen van een gezamenlijke toekomstvisie, het zogeheten Ontwikkelingsperspectief 2030. Deze gezamenlijke visie brengt alle bestaande visies en plannen van beide gemeenten samen in één integrale visie en is nodig om de ontwikkelingen in beide gemeenten beter op elkaar af te kunnen stemmen.


Data en tijden inloopmarkten? Kijk op www.perspectief2030.nl