Jumbo supermarkten


Veghel, 21 april 2009

PERSBERICHT

JUMBO ROSMALEN MAG OPENBLIJVEN

Voorzieningenrechter beslist in voordeel supermarktketen

Jumbo Rosmalen blijft voorlopig open. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag vandaag besloten in de juridische procedure rondom de vergunningverlening aan de Brabantse vestiging, waar 200 mensen werken en wekelijks 12.000 klanten hun boodschappen doen. Ondertussen bestrijdt Jumbo het besluit van de rechtbank in Den Bosch van 26 maart jl. dat de gemeente de eerder verleende bouwvergunning aan de Veghelse supermarktketen mag intrekken.

Dat Jumbo in afwachting van het hoger beroep mag doorgaan met de activiteiten van de winkel aan de Graafsebaan, is een mooie opsteker voor het familiebedrijf. Algemeen directeur Frits van Eerd is dan ook opgelucht over het positieve besluit van de voorzieningenrechter. "Het is in het belang van medewerkers en klanten dat de winkel openblijft in afwachting van de uitspraak van de Raad van State. Ik vertrouw erop dat ook dit hoogste rechtsorgaan positief zal beslissen en Jumbo Rosmalen haar activiteiten gewoon voort kan blijven zetten."

De hele juridische procedure is volgens Van Eerd ingegeven door een machtsoffensief dat Albert Heijn in Rosmalen heeft ingezet. In 2005 verleende de gemeente `s-Hertogenbosch Jumbo schriftelijke vergunning om de vestiging aan de Graafsebaan in Rosmalen te openen. Kort na de opening spande onder andere Albert Heijn een procedure aan, met als doel de sluiting van de nieuwe ­ zeer succesvolle ­ Jumbovestiging te forceren. De rechtbank oordeelde op 26 maart 2009 dat de gemeente de vergunning mag intrekken. Jumbo blijft echter van mening dat dit onterecht is, en is in beroep gegaan bij de Raad van State. De uitspraak in de bodemprocedure kan langere tijd op zich laten wachten.





Jumbo Supermarkten
Het familiebedrijf Jumbo heeft op dit moment 120 winkels, waarvan 88 filialen en 32 franchisevestigingen met ruim 16.000 medewerkers. De supermarktketen werd eind 2008 voor de tweede keer uitgeroepen tot Meest Klantvriendelijke Bedrijf. In het kerstrapport van GfK kwam Jumbo Supermarkten in 2008 voor de twaalfde keer als beste uit de bus.


Noot voor de redactie ­