Politie Noord- en Oost Gelderland

Beekbergen - mannen betrapt bij insluiping in woning


Maandagmiddag 20 april rond 14.30 uur zijn drie mannen betrapt die een huis aan de Engelanderweg in Beekbergen binnen wilden komen, vermoedelijk om goederen weg te nemen.


De 78-jarige bewoonster van de woning werd afgeleid door één van de mannen, die reed in een rode personenauto. Ondertussen werd door buren van de vrouw gezien dat twee andere personen de woning ingingen. De buren gingen een kijkje nemen en hierdoor zijn de twee mannen het huis weer uitgevlucht. De man die de bewoonster aan de praat hield reed weg in zijn auto en de twee andere mannen zijn hier verderop in de straat bij in gestapt. De mannen worden tussen de 20 en 25 jaar oud geschat. Twee van de mannen droegen donkere kleding en een donker petje. De andere man droeg een witte broek en een licht shirt. Mensen die meer informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.


Apeldoorn - Inbraak in bedrijf


In het weekend van 18 april is er ingebroken in een bedrijf aan de Paramariboweg in Apeldoorn. Er is een geldbedrag weggenomen.


De dader(s) zijn het bedrijf binnen gekomen via de achterdeur. Vervolgens zijn twee kluizen opengebroken. Er is een geldbedrag weggenomen, de politie onderzoekt de inbraak.


Apeldoorn - vier meisjes aangehouden voor

winkeldiefstallen


Vier meisjes in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar zijn maandagmiddag 20 april aangehouden voor het plegen van meerdere winkeldiefstallen. De meisjes zijn allen afkomstig uit Apeldoorn.


Bij een winkel aan de Brinklaan in Apeldoorn werd het viertal rond 15.30 uur betrapt door winkelpersoneel. De meisjes werden overgedragen aan de politie die hen aanhield en meenam naar het politiebureau voor nader verhoor. Daar bleek dat de meisjes bij meerdere winkels in Apeldoorn goederen hadden weggenomen, waaronder ook duurdere lingerie. De meisjes worden aangemeld bij een jeugdpreventietraject voor een passende maatregel.


Apeldoorn - winkeldief aangehouden


De politie heeft maandag 20 april een 40-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het wegnemen van goederen zonder deze te betalen uit een winkel aan Kanaal Noord in Apeldoorn.


De man werd rond 17:05 uur betrapt door winkelpersoneel. Hij nam spullen weg ter waarde van ruim E 28, - Hij werd overgedragen aan de politie voor nader verhoor. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens heeft de man een winkelverbod voor een jaar.


Apeldoorn - man aangehouden voor vernieling taxi


Een 36-jarige man uit Deventer is dinsdagmorgen 21 april rond 00:20 uur aangehouden voor het vernielen van een taxi.


De man was aan het rommelen en gooien met fietsen die in de fietsenstalling van het Stationsplein in Apeldoorn staan. Een 56-jarige taxichauffeur uit Apeldoorn sprak de man hier op aan. De 36-jarige man gooide hierop een fietsenstandaard in de richting van de taxi-chauffeur, maar deze raakte de taxi. Vervolgens liep de man weg. De politie heeft uitgekeken naar de man en kon hem aanhouden op het Marktplein. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - man aangehouden voor mishandeling


Een 21-jarige man uit Apeldoorn is maandagavond 20 april aangehouden op de Tingietersdonk in Apeldoorn. Hij wordt ervan verdacht 5 personen geslagen te hebben.


De 21-jarige man reed met zijn auto over een voetgangerspad, terwijl er op dat moment meerdere personen liepen. Één van deze voetgangers, een 18-jarige man uit Apeldoorn, maakte een opmerking over het rijgedrag. Hierop ontstond een scheldpartij tussen beide mannen. Na veel geschreeuw begon de 21-jarige bestuurder van zich af te slaan. Hij sloeg in totaal vijf personen waarvan een kind van bijna 3 jaar. De man is door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.


EINDE BERICHTEN



---- --