Inspectie voor de Gezondheidszorg


Congres 'Terug naar de basis(set)'

De basisset prestatie-indicatoren bestaat vijf jaar. Daarom organiseert de Inspectie voor de Gezondheidszorg op dinsdag 21 april 2009 een congres met de titel Terug naar de basis(set): Lessen uit vijf jaar werken met prestatie-indicatoren. Het congres vindt plaats in het Congresgebouw de Doelen te Rotterdam.

Het ochtendgedeelte van het congres bestaat uit een plenair deel met interessante sprekers; sprekers van de inspectie en sprekers waarbij u zich in eerste instantie zult afvragen wat ze met prestatie- indicatoren van doen hebben. Tijdens dit gedeelte wordt ingegaan op wat indicatoren nu eigenlijk zijn en hoe indicatoren gebruikt kunnen worden. De sprekers gaan met name vertellen over het verschil tussen een maat en een indicator. Vervolgens kunt u deelnemen aan uitdagende deelsessies, die vragen beantwoorden als waar indicatoren nu voor indiceren en hoe indicatoren ontwikkeld worden. Dit alles onder het motto: "meer dan meten".

Voor wie is het congres?
Het congres is voor iedereen die werkt met, aan en soms onder (druk van) indicatoren.

Jubileumboek
Vanwege het vijfjarig bestaan van de prestatie-indicatoren brengt de inspectie voor de Gezondheidszorg ook een jubileumboek uit. In dit boek kunt u alles lezen over het ontstaan van de prestatie indicatoren, het werken met de prestatie indicatoren, de ontwikkelingen op het gebied van zorg en toezicht, trends van gegevens van de prestatie- indicatoren en toekomstige ontwikkelingen. Ook staan er interviews en bijdrages van auteurs in die zowel binnen als buiten de inspectie werken. Bijvoorbeeld inspecteurs, kwaliteitsmedewerkers van ziekenhuizen en bestuurders. Tijdens het congres ontvangen de deelnemers een exemplaar van het jubileumboek.

Meer informatie
Ga hier naar het inschrijfformulier.

Voor vragen over het congres kunt u contact opnemen met het FBU Congresbureau op telefoonnummer: 030 253 27 28 of via de mail: IGZmeeting@uu.nl.