Ingezonden persbericht



---



Archeologisch onderzoek in Vorden bij Ruurloseweg- Enkweg Voorwerk voor toekomstige woningbouw

Op het weiland gelegen aan de locatie Ruurloseweg- Enkweg in Vorden wordt 21 april een archeologisch veldonderzoek gestart. Bureau Baac uit Deventer graaft proefsleuven, waarna bekeken wordt of er gedetailleerder onderzoek nodig is. Dit archeologisch onderzoek is nodig omdat de gemeente Bronckhorst op deze locatie woningen wil realiseren. Met de grondeigenaren heeft de gemeente al overeenstemming bereikt over de aankoop van de grond. Op dinsdagavond 19 mei organiseert de gemeente Bronckhorst en projectontwikkelaar 'Esprit Management B.V.'in 'De Herberg' in Vorden een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden.

Met behulp van een graafmachine worden op een oppervlakte van 800 m² sleuven gegraven om de omvang en kwaliteit van de archeologische resten in kaart te brengen. Dit zal zo'n twee dagen duren. Mochten er veelbelovende resultaten uit dit eerst onderzoek tevoorschijn komen dan wordt een extra gebied van 664m² onderzocht, wat nog eens één dag zal duren. Gemeentelijke amateurarcheologen is gevraagd te assisteren bij het uitvoeren van het veldonderzoek.

Adviesrapport over vervolg

Het belangrijkste eindproduct van dit inventariserend archeologisch veldonderzoek is een rapportage met een vondstverspreidingskaart. Op de kaart is in één oogopslag te zien waar zich de belangrijkste vondsten bevinden. De rapportage bevat verder de archeologische waardering van het terrein en een advies. Op basis van dit advies wordt beslist over de noodzaak van een eventueel vervolgonderzoek, of het opgraven van de aanwezige archeologische resten. Voorafgaand aan dit veldonderzoek is een bureauonderzoek uitgevoerd. Daarna zijn een aantal boringen in het gebied gedaan. Hieruit is gebleken dat zich sporen van menselijke aanwezigheid in de grond bevinden.

Hengelo (Gld), 9 april 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --