Ingezonden persbericht


Huurders én scholieren nemen kijkje
in nieuwe woningen aan Denneweg

De toekomstige bewoners van de zes nieuwe huurwoningen aan de Denneweg in Callantsoog kunnen op dinsdag 21 april een kijkje nemen in het nieuwbouwproject waar zij binnenkort komen te wonen. De nieuwe huurders kunnen deze dag uitgebreid kennismaken met de nieuwe woning, woonomgeving en hun toekomstige buren. Maar niet alleen de huurders, ook scholieren brengen tijdens de kijkdag een speciaal bezoek aan het nieuwbouwproject.

Het bezoek van de twee klassen van de Frankendaelschool uit Callantsoog aan de woningen, is het resultaat van het landelijke project 'Zo wil ik wonen', waarbij de school nauw samenwerkte met Wooncompagnie. 'We hadden de leerlingen beloofd dat, mocht er een interessant nieuwbouwproject in de buurt worden opgeleverd, wij ze zouden rondleiden,' licht woonconsulente Jessica van Duijn van Wooncompagnie toe. Tijdens de kijkdag krijgen de scholieren, van 9.00 tot 10.00 uur, uitleg over de gedachte achter het nieuwbouwproject en kunnen zij met eigen ogen het eindresultaat bewonderen.

De nieuwe huurders van de zes huizen gaan aansluitend (van 10.00 uur tot 12.00 uur) een kijkje nemen in één van de woningen. Bij ontvangst krijgen alle bezoekers algemene informatie over het project, waarna ze kennis kunnen maken met hun nieuwe stek. 'Veel huurders gebruiken de kijkdag vooral ook om maten op te nemen voor de stoffering en inrichting van hun nieuwe huis,' aldus Jessica van Duijn.

Privacy en rust
De zes levensloopbestendige huizen langs de Denneweg in Callantsoog, die volgens planning op woensdag 13 mei worden opgeleverd, bestaan uit twee rijen: een rij van twee luxe huurwoningen en een rij van vier sociale huurwoningen. De huizen zijn stuk voor stuk voorzien van een badkamer op de begane grond. Ook beschikken de woningen over een kamer op de begane grond, die kan worden gebruikt als eet- of slaapkamer. De huizen zijn dus vooral ook geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking.

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. In de woonkamer bevindt zich een schuifpui die toegang biedt naar de achtertuin en voor veel licht in de woning zorgt. Privacy en rust zijn de sleutelwoorden binnen het project. Alle woningen bestaan uit twee lagen, waarvan de bovenste verdieping iets terugloopt en er aan de tuinzijde een dakterras ontstaat. Ook de entrees van de huizen lopen iets terug en hebben zodoende een besloten karakter. Verder sluiten de gevels van de woningen goed aan bij de woonomgeving. De bakstenen die zijn gebruikt passen bij de woningtypes in de buurt en de bovenverdieping van de huizen heeft in de achtergevel een afwerking van hout, die voor een rustieke uitstraling zorgt.

Voor meer informatie over het project kan contact worden opgenomen met het telefonisch informatiepunt van Wooncompagnie (0900-2022373). Of u bezoekt www.bouwcompagnie.nl.


---- --