Gemeente Sittard-Geleen


051_2009

PERSBERICHT

Sittard-Geleen organiseert informatiebijeenkomsten over de vrijwilligersverzekering

Sittard-Geleen, 15 april 2009 - De gemeente Sittard-Geleen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek organiseren twee informatie-bijeenkomsten over de VNG-Vrijwilligersverzekering. Wethouder Berry van Rijswijk (Welzijn):'Er komen echter nog veel vragen binnen over deze verzekering bij het Steunpunt. Ook is de verzekering inmiddels alweer wat aangepast.'

De gemeente heeft per 1 januari voor alle vrijwilligers twee verzekeringspakketten afgesloten. Het gaat om de VNG-vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer Achmea afgesloten, de BasisPolis en de PlusPolis.

In de afgelopen maanden zijn er al wijzigingen doorgevoerd. Ook mantelzorgers zijn nu verzekerd met de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers. Extra medische kostendekking en de acute huishoudelijke hulp zijn daarbij inbegrepen. De aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en onderdelen van de VNG Vrijwilligerspluspolis zijn voor de mantelzorgers niet van toepassing. Gelet op de aanpassingen en vanwege de velen vragen heeft de gemeente besloten om deze informatiebijeenkomsten te organiseren.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

Datum: dinsdag 21 april

Locatie: Hubertushoes, Jan Willemstraat 1, Geleen

Aanvang: 19.00 uur

Datum: woensdag 22 april

Locatie: Gemeenschapshuis De Baandert, Frans Erensstraat 12, sittard

Aanvang: 19.00 uur

Vrijwilligersorganisaties en instellingen die met vrijwilligers werken hebben inmiddels een schriftelijke uitnodiging voor deze bijeenkomsten ontvangen.

Tijdens deze bijeenkomsten verzorgt de heer Arjan Mengerink van Centraal Beheer Achmea een presentatie. Aanmelden is niet nodig. Informatie over de verzekering is te vinden op www.sittard-geleen.nl


---