Ingezonden persbericht


Welke school wint de tiende heart dance award?

Finale Heart Dance Award dinsdag 21 april in de Efteling

Den Haag, 16 april 2008 ­ Dinsdag 21 april is in het Eftelingtheater de finale van de tiende Heart Dance Award, de spetterende danswedstrijd voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Uit 400 deelnemende scholen, in totaal ruim 10.000 kinderen, heeft de jury elf groepen gekozen die in de finale strijden om de Heart Dance Award 2009. Dit landelijke dansspektakel wordt georganiseerd door Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Jump organiseert de Heart Dance Award om kinderen in beweging te brengen en te wijzen op het belang van gezond leven.

Finale en jurering
De presentatie van de finale is in handen van NCRV presentator Jochem van Gelder, bekend van o.a. Praatjesmakers en Hider in the house. De vakjury bestaat uit: Chris Würdinger, Nederlands kampioen Streetdance en choreograaf, wereldkampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij, Martijn Dijkstra, presentator van de voorrondes en bekend van o.a. Topstars en Hans Stam, directeur van de Nederlandse Hartstichting en Jump. Idols winnares Nikki verzorgt tijdens de finale een optreden met haar band.

Heart Dance Award 2009
In tien theaters verspreid over heel Nederland vonden in maart de regionale voorrondes plaats. De winnaars van de voorrondes deden mee aan de halve finale op 31 maart. De jury heeft elf groepen uitgekozen om in de finale te strijden om de Heart Dance Award 2009. Alle deelnemers hebben onder begeleiding van een docent of ouder(s) een dans bedacht op muziek van hun eigen keuze. De dans gaat bijvoorbeeld over veel bewegen, gezond eten, niet roken of de werking van het hart.


Tijd voor vernieuwing
De Heart Dance Award van Jump wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Ondanks het enorme succes nemen we na deze tiende editie afscheid van de opzet in de huidige vorm. We kijken terug op enorm succesvolle jaren waarin we duizenden kinderen in Nederland in beweging hebben gebracht. Het doel is daarmee bereikt en het is tijd voor vernieuwing. Jump denkt na over nieuwe activiteiten die minstens zo veel enthousiaste kinderen in beweging zullen brengen.

Iedereen kan meekijken!
De finale is dit jaar weer live te zien op www.hda2009.nl. Iedereen kan dus direct meegenieten van de Heart Dance Award. Na afloop van de Heart Dance Award zijn alle dansen, ook die van alle voorrondes, nog een heel jaar te zien op www.hda2009.nl. Op deze site is ook meer informatie over het evenement te vinden. De filmpjes van de voorrondes en de halve finale werden al ruim 215.000 maal aangeklikt, bekeken en doorgezonden naar familie en bekenden!

()
NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht