Provincie Groningen

Raadpleging zuidelijke ringweg 21 april van start 16 april 2009

De raadpleging rond de zuidelijke ringweg in Groningen gaat op dinsdag 21 april officieel van start met een algemene informatiebijeenkomst in Martiniplaza in Groningen. De avond begint om 20.00 uur en is openbaar toegankelijk.

Tijdens deze avond geven bestuurders van de provincie en de gemeente Groningen en Rijkswaterstaat de laatste stand van zaken rond het project zuidelijke ringweg. De Stuurgroep Zuidelijke Ringweg, waarin de provincie en de gemeente Groningen en Rijkswaterstaat zijn vertegenwoordigd, hebben in de afgelopen maanden zes mogelijke oplossingen voor de problemen op de zuidelijke ringweg onderzocht. Twee oplossingen zijn daarbij als realistische voorkeursalternatieven aangemerkt.

Deze twee worden samen met vier andere oplossingen gepresenteerd op de informatiebijeenkomst op 21 april.
Van 11 mei tot en met 20 mei kunnen gebruikers van de ringweg zich samen met omwonenden en andere geĂŻnteresseerden uitgebreid laten informeren tijdens de raadplegingsmarkt in Mediacentrale. Op deze markt zijn maquettes, tekeningen en situatieschetsen van de verschillende oplossingsvarianten te zien. Deze markt is dagelijks van 15.00 tot en met 20.30 uur geopend. (Behalve op donderdag 14 mei en zondag 17 mei.) Bezoekers van de raadplegingsmarkt en de website www.ringzuidgroningen.nl kunnen hun mening geven over de verschillende oplossingsvarianten. Deze wordt door de Stuurgroep Zuidelijke Ringweg meegenomen in hun bestuurlijk voorkeursalternatief. In juli legt de stuurgroep zijn keuze voor aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

Meer informatie over de planning van de raadpleging rond de zuidelijke ringweg vindt u op www.ringzuidgroningen.nl.

16 april 2009