Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hooggeleerde kookkunsten in restaurant Aubergine

Op dinsdag 21 april opent Bert Cremers, voorzitter van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, het restaurant Aubergine aan de Kleiweg in deze Rotterdamse deelgemeente. De nieuwe parel van culinair Rotterdam representeert een 'Cuisine Mediterrannée' met geraffineerde maar zeer betaalbare gerechten en een excellente wijnkaart. De menukaart bevat vele bijzondere gerechten uit verschillende landen rond de Middellandse zee en elke maand stelt de chef-kok een speciaal menu samen gebaseerd op de keuken uit één specifiek land uit Zuid-Europa of Noord-Afrika.

Met restaurant Aubergine krijgt de Kleiweg er een echte aanwinst voor de buurt bij. Inwoners uit Rotterdam en omliggende gemeenten kunnen in dit restaurant op ontdekkingstocht door de Zuid-Europese en Noord-Afrikaanse keuken. Met gerechten op het menu zoals Filetto Adriatice (vlees hoofdgericht) Calamaris Corsica (vis hoofdgericht) Pasta Milanese (vegetarisch hoofdgerecht) en voorgerechten als Artisjok Tripoli, Gamba's Alexandria of Tonijn á la Grèco heb je de smaak van de Middelandse zee al in je mond, voordat het gerecht op tafel staat. En de menukaart kent nog veel meer van deze gerechten met prijzen die - en dat is fijn in deze crisistijd - zeer schappelijk zijn.

Opmerkelijk is dat zowel de gastheer als ook de chef-kok van Aubergine zijn afgestudeerd aan de universiteit; gastheer Mohamed Shora studeerde Elektrotechniek aan de TU Delft en chef-kok Ludi Aladin behaalde een graad in de bedrijfskunde in Egypte en studeerde later nog informatica in Nederland. Desondanks hebben beiden mannen al een lange carrière van ruim 25 jaar in de Nederlandse horeca achter de rug. Mede om hun studie te betalen, zijn zij namelijk al tijdens hun studietijd in de horeca gaan werken. Eenmaal daarin actief bleek deze branche meer aantrekkingskracht te hebben dan de sectoren waarvoor ze hadden gestudeerd.

Mohamed Shora heeft de afgelopen jaren een aantal succesvolle grillrooms geëxploiteerd. De meest bekende, Grillroom Jaffa aan de Kleiweg, heeft hij sinds kort aan zijn broer overgedaan, zodat Mohamed zich nu volledig op Aubergine kan richten. Ludi Aladin, de chef-kok van het restaurant, was de afgelopen twee decennia vooral actief in hotels en restaurants. Zo heeft hij zijn vak echt onder de knie gekregen door aanstellingen bij onder meer het Hilton hotel, het Parkhotel en het Kasteel van Rhoon.

Met restaurant Aubergine komt voor Shora en Aladin een droom uit; een eigen restaurant met een ambiance waarin zij terugkeren naar hun 'roots'. De Franse keuken is de basis alleen voegen de 'hooggeleerde' restaurateurs daar de specifieke smaken van de diverse landen rond de Middellandse zee aan toe. Oregano, knoflook, vele soorten uien, maar ook geraffineerde sauzen met de smaak van pernod, sherry of grand marnier. Ook aan de wijnkaart is veel aandacht besteed. Op advies van Jan den Haring Wijnkoperij uit Hillegersberg bieden de twee restaurateurs hun klanten diverse, zeer betaalbare wijnen maar ook champagnes en prosecco's. Alle reden dus om Aubergine binnenkort met een bezoek te vereren.

Restaurant Aubergine
Kleiweg 4-6
3051 GR Rotterdam
Tel. 010-4229903
www.auberginecuisine.nl
info@auberginecuisine.nl

Mededeling voor de pers -