FNV Bouw

FNV Bouw & Infra roept 'beste bouwplaats' uit

De bouwplaatsen van bouwbedrijf Hendriks Oss in St Oedenrode en van Smeets Maastricht in Weert zijn de 'beste bouwplaatsen' van het winterseizoen 08/09. Tot die conclusie is FNV Bouw & Infra gekomen na inspecties door de provincies Brabant en Limburg; aan deze inspecties nam ook het Bureau Weerverletbestrijding van de bedrijfstak deel. Op vrijdagmorgen 17 april reikt de bond Hendriks en Smeets een oorkonde uit, voor de werknemers is er een feestelijke traktatie.

De afgelopen maanden bezocht FNV Bouw & Infra door het hele land bouwplaatsen met voorlichting over 'werken onder slechte weersomstandigheden'. De ongekend felle kou in de tweede week van januari trok natuurlijk de aandacht, maar er zijn meer vormen van 'onwerkbaar weer'. Zo kan overvloedige regenval een bouwplaats onbegaanbaar maken en is 's zomers bij 35 graden werken in de volle zon ook geen pretje. Werkgevers moeten daar aandacht aan besteden, vindt FNV Bouw & Infra, want werken in de bouw is toch al lichamelijk belastend.

De bouwplaatsen van Hendriks in St Oedenrode en Smeets in Weert kunnen de elementen weerstaan, zo hebben FNV Bouw & Infra en Bureau Weerverlet vastgesteld. De afwatering is goed en loop- en rijpaden blijven begaanbaar, ook als het weer minder goed is. Daardoor blijft het er prettig werken. De oorkonde als 'beste bouwplaats' hebben ze dan ook ruimschoots verdiend. Beide bedrijven zijn er trots op dat zij de oorkonde in ontvangst mogen nemen. Ook de werknemers hebben grote belangstelling.