Ingezonden persbericht


Persbericht - 21 april 2009

Ilse de Lange wint Schaal van Rigter bij GIEL

'So Incredible' meest gedraaide single van eigen bodem op 3FM

Ilse de Lange ontving vanmorgen in de ochtendshow van 3FM-dj Giel Beelen de Schaal van Rigter voor haar single 'So Incredible'. Het nummer is de meest gedraaide Nederlandse plaat van het afgelopen jaar op 3FM. Paul de Leeuw verraste Ilse tijdens haar optreden met de prijs. De zangeres dacht dat zij 'slechts' voor een optreden bij Giel te gast was.

De 'Schaal van Rigter' is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter die vijf jaar geleden overleed en wordt door artiesten als een stevige carrièrebevestiging gezien.

Ilse maakt aankomende donderdag kans op nog eens vier 3FM Awards. Ze is genomineerd in de categorie Beste zangeres, Beste artiest pop, Beste single en Beste album. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een indrukwekkende liveshow in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De presentatie is in handen van Annemieke Schollaardt, Giel Beelen en Sander Lantinga.

Bløf, Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, GEM, Novastar, VanVelzen en ook Ilse de Lange treden op.

De 3FM Awards worden uitgereikt in tien categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer.

De 3FM Awards zijn live te horen op 3FM van 19.00 tot 22.00 uur. De VARA zendt de show rechtstreeks uit op Nederland 3 van 20.30 uur tot 22.00 uur.

De 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht