Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maarssen, 21 april 2009

Steeds meer droog geroosterde noten
voor een vollere smaak

Duyvis breidt zijn Dry Roasted assortiment uit met drie nieuwe producten

Duyvis past al lange tijd de Dry Roasted techniek toe op de Dry Roasted Pinda's, waarbij de pinda's zonder olie of vet in de oven worden geroosterd. Dit maakt ze knapperiger en vol van smaak. Naast Dry Roasted Pinda's heeft Duyvis in 2008 succesvol Dry Roasted Borrelnoten in 2 smaken geïntroduceerd. Reden genoeg voor Duyvis om deze manier van bereiding nu ook toe te passen op drie nieuwe producten: Dry Roasted Cashews, Dry Roasted Nutmix en Dry Roasted Japanse Borrelmix. Naast meer smaak en extra knapperigheid, worden de Dry Roasted noten van Duyvis gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Door het positieve effect op smaak, maakt de Dry Roasted bereidingswijze kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen overbodig en worden die dus niet gebruikt. Los daarvan bevatten noten en pinda's van nature goede* onverzadigde vetten en waardevolle vitaminen en mineralen.

Dry Roasted Cashews en Dry Roasted Nutmix
Dry Roasted Cashews en Dry Roasted Nutmix zijn de twee nieuwste aanwinsten van het Duyvis luxe notenassortiment. Dry Roasted Cashews bestaat voor 100% uit de beste kwaliteit cashewnoten terwijl er in de Dry Roasted Nutmix naast cashewnoten ook amandelen en pinda's zitten. Dankzij de Dry Roasted-bereiding worden de noten en pinda's extra knapperig en smaakvol. Bovendien bevatten de Dry Roasted Cashews vitamine B1, B6 en ijzer en de Dry Roasted Nutmix vitamine E, B1, B3 en ijzer.

Dry Roasted Japanse Borrelmix - Oriëntaals genieten met 50% minder vet De Dry Roasted Japanse Borrelmix is een heerlijke, knapperige mix van luchtig geroosterde rijstzoutjes en Dry Roasted Borrelnootjes. Geroosterde paprika en chili geven de mix een lekkere, zoet-pittige smaak. In vergelijking met gewone Duyvis Borrelnootjes, bevat de Japanse Borrelmix ongeveer 50% minder vet. Zo biedt Duyvis de bewuste consument met de Dry Roasted Japanse Borrelmix een lekker alternatief voor normale Borrelnootjes.

Verkoopinformatie
Vanaf nu liggen de Dry Roasted Cashews, Dry Roasted Nutmix (Adviesprijs ¤ 1,89**) en de Dry Roasted Japanse Borrelmix (Adviesprijs ¤ 1,69**) in de supermarkt, waar overigens ook de rest van het Dry Roasted assortiment te vinden is: Dry Roasted Pinda's en Dry Roasted Borrelnootjes in de smaken Sweet Paprika en Herbs & Onion.

Over Duyvis/PepsiCo International
Duyvis is één van de merken die onder de paraplu van PepsiCo International op de markt wordt gebracht. PepsiCo International is onderdeel van PepsiCo, het tweede voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Met in 2008 een omzet van 43 miljard dollar is PepsiCo met 198.000 mensen actief in meer dan 200 landen. PepsiCo International is verantwoordelijk voor alle activiteiten van PepsiCo buiten de Verenigde Staten. Bij PepsiCo International in Nederland is PepsiCo actief in de segmenten dranken, hartige tussendoortjes en ontbijtgranen. In die segmenten voert PepsiCo merken als Pepsi Cola, 7-up (frisdranken), Tropicana (vruchtensappen), Gatorade (sportdranken), Lay's, Smiths, Doritos, Cheetos, Snack-a-Jacks, Duyvis (hartige tussendoortjes) en Quaker HO Havermout en Cruesli (ontbijtgranen).


* Kijk voor meer informatie over vetten,pinda's en noten op www.duyvis.nl **De consumentenprijs wordt vastgesteld door het verkooppunt. Duyvis heeft daar geen enkele invloed op. Duyvis geeft wel geheel vrijblijvend een adviesprijs af. Deze is: ¤ 1.89 voor Dry Roasted Cashews en Nutmix en ¤ 1.69 voor Dry Roasted Japanse Borrelmix

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht